Vesti 14.08.

Na teritoriji opštine Bačka Palanka počela je akcija suzbijanja ambrozije. Akcija obuhvata sva naseljena mesta, atarske puteve, kao i sam grad. Iz JKP Komunalprojekt podsećaju građane da su svi vlasnici i korisnici poljoprivrednog i građevinskog zemljišta u obavezi da oko sopstvenih njiva, kuća i prilaza unište ambroziju, mehničkim ili hemijskim putem , na osnovu uredbe koju je donela Vlada Republike Srbije o merama za uništavanje i suzbijanje ove korovske biljke.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, do 18. avgusta, sprovode pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila. Ova međunarodna akcija sprovodi se u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL-Mreže saobraćajnih policija Evrope. Pripadnici saobraćajne policije angažovali su sve raspoložive uređaje za merenje brzine, koja će biti kontrolisana i tokom noći. Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Oktobarska nagrada opštine Bačka Palanka dodeljuje se kao posebno priznanje za izuzetna naučna i istraživačka dostignuća i postignute rezultate u radu u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, a koja su od izuzetnog značaja za razvoj i unapređenje opštine. Predlozi za dodelu Oktobarske nagrade, koji treba da sadrže kratke podatke o podnosiocu predloga, podatke o kandidatu, razloge zbog kojih se predlaže i druge podatke bitne za odlučivanje o predlogu, podnose se Komisiji za odlikovanja, nagrade i druga društvena priznanja u pismenom obliku, najkasnije do 31. avgusta. Predlozi se mogu podneti i posle ovog roka, ali samo za izuzetne rezultate i dostignuća ostvarena po isteku ovog roka.

Danas celodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta u ulici Jugoslovenske armije 23. Krv se daje od 08:00 do 12:00 i od 14:00 do 18:00 časova. Naredna, ujedno i poslednja akcija u avgustu sprovodiće se u četvrtak od 08:00 do 10:00 u Čelarevu, a od 11:00 do 13:00 časova u Silbašu.

Fudbaleri Bačke, danas od 20:00 časova, na stadionu Slavko Maletin Vava dočekuju ekipu Smedereva. Posle poraza od ekipe Dinama ,“plavi” imaju priliku da poprave utisak i savladaju ekipu Smedereva koja u prva dva kola, Prve lige Srbije, ima dva poraza. Uprava Bačke poziva sve ljubitelje fudbala, simpatizere i navijače da danas dođu na Vavu i svojim navijanjem pomognu u realizaciji druge pobede u ovom rangu takmičenja.

Do kraja dana prestanak padavina i delimično razvedravanje. Maksimalna dnevna temperatura 21 stepen. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci pretežno sunčano, suvo i prijatnije vreme. Vetar slab I umeren severozapadni. Jutarnja tremperatura 14, a maksimalna u toku dana 25 stepeni. U narednim danima bez padavina, uz postepeni porast temperature vazduha do trideset stepeni, koliko nas očekuje zadnjeg dana u ovoj sedmici.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.