Vesti 13.08.

Juče su  počeli radovi na vodovodnoj mreži. U pitanju je zamena zatvarača i rekonstrukcija čvorišta na Sinaju i u Novoj Palanci koji će trajati dva do tri meseca, poručuju iz JKP Komunalprojekt i ističu da su u tom periodu moguće oscilacije pritiska u vodovodnoj mreži, kao i povremena isključenja vode o kojima će građani biti na vreme informisani.

Komisija za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Bačka Palanka raspisala je Javni poziv za ostvarivanje prava na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine za 2020. godinu, bez plaćanja naknade. To pravo imaju obrazovne ustanove, stručne poljoprivredne službe i socijalne ustanove, najviše do 100 hektara, visokoobrazovne ustanove, naučni instituti čiji je osnivač država i ustanove za izvršenje krivičnih sankcija najviše do 1000 hektara i pravna lica u državnoj svojini registrovana za poslove u oblasti šumarstva. Rok za podnošenje dokumentacije je 31. oktobar ove godine, a sve informacije možete dobiti na telefon 210 11 35

Mladi bend iz Niša, “Majdan”, pobedio je na konkursu koji je Palanački Dunav fest raspisao za bendove koji žele da nastupaju kao predgrupa Nikoli Pejakoviću Kolji. Ovaj četvoročlani sastav predstaviće se palanačkoj publici 24. avgusta i ujedno će otvoriti muzički program poslednjeg festivalskog dana. Podsetimo, Palanački Dunav fest ove godine se udružio sa Festivalom ekološkog pozorišta za decu i mlade. Početak obe manifestacije biće u četvrtak 22. avgusta i taj dan nastupi ispred sportske hale Tikvara neće se naplaćivati, dok će se 23. i 24. avgusta naplaćivati 400,00, 600,00 ili za oba dana, 900,00 dinara.

Sutra celodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta u ulici Jugoslovenske armije 23. Krv se daje od 08:00 do 12:00 i od 14:00 do 18:00 časova. Naredna, ujedno i poslednja akcija u avgustu sprovodiće se u četvrtak od 08:00 do 10:00 u Čelarevu i od 11:00 do 13:00 časova u Silbašu.

Na bačkopalanačkom jezeru Tikvara, po lepom vremenu i izvanredno pripremljenoj stazi u subotu je održano  Prvenstvo Srbije u mini kajaku za dečake i devojčice rođene od 2006. do 2009. godišta. Nastupilo je 24 kluba u 3 discipline na deonicama od 500 i 1000 metara. Najmlađi kajakaši bačkopalanačkog Tarketta osvojili su ubedljivo prvo mesto ispred Dunava iz Bezdana i borčanskog BSKa. Ovom pobedom klub je vraćen na tron nakon prošlogodišnjeg 4.mesta. Osvojeno je ukupno 8 odličja, 1 zlatna, 5 srebrnih i 2 bronzane medalje. Nedelja je bila uspešna za 6 takmičara Tarketta koji su učestvovali na 45. međunarodnoj regati “Memorijal Kanjo Zoltan” u Kanjiži na reci Tisi. Na takmičenju je učestvovalo 11 klubova sa oko 150 takmičara iz Srbije i Mađarske u 23 trke. Trke su veslane u 6 disciplina, sve na deonicama od 500 metara. Kajakaši Tarketta zauzeli su 6 mesto sa 26 bodova. Osvojeno je ukupno 3 odličja, 2 zlatne i 1 bonzana medalja.

Do kraja dana pretežno sunčano i nešto svežije u odnosu na jučerašnji dan. Uveče i tokom noći uz priliv osetno hladnijeg vazduha očekuju se pljuskovi praćeni grmljavinom i jakim vetrom. Moguće su obilnije padavine. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno uz kišu i pljuskove. Jutarnja temperatura 19, a maksimalna u toku dana 23 stepena. Od četvrtka do nedelje stabilizacija vremena i postepeni porast temperature ali bez naglih skokova, biće ispod trideset stepeni po Celzijusu,

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.