Vesti 14.05.

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, do 19.maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila. Poseban akcenat je na kontroli autobusa kojim se vrši organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i sportske i kulturno-umetničke manifestacije. Tokom međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila koja je sprovedena u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila.

Ovogodišnji slogan Svetskog dana Crvenog krsta, Crvenog polumeseca i „Nedelje Crvenog krsta“ koji se obeležavaju do 15. maja glasi „Sačuvajmo humanost”. Cilj kampanje je da poveže ljude kroz jednostavna dela humanosti, da ih pozove i podseti da mogu svojim gestom, delom, dobrom voljom učiniti svet humanijim i boljim mestom za život i ujedno se osećati ispunjeno. Podela prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženim porodicama nije mogla biti izuzeta iz Nedelje Crvenog krsta. Prilikom posete porodicama sa slabijim materijalnim stanjem tim Crvenog krsta Bačka Palanka razgovarao je sa porodicama o njihovim problemima i potrebama. Kroz aktivnosti poput distribucije prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženim porodicama, Crveni krst Bačka Palanka nastoji da pruži podršku onima kojima je to najpotrebnije.

U petak 17.maja sa početkom u 18:30 održaće se tradicionalni koncert Kulturno umetničkog društva ” Jovan Dučić” iz Nove Gajdobre. Na koncertu učestvuju: KUD ” Zavičajno vrelo ” Kucura, KUD ” Mladost” Poljana , Požarevac, DNNT ” Pećinci” i domaćin, KUD ” Jovan Dučić”. Koncert će se održati na otvorenom u parku, tj. u centru sela.

U nedelju 19. maja  sa početkom u 12:00 časova održaće se 12. po redu manifestacija pod nazivom ” SAČ FEST 2024″. Manifestacija je međunarodnog karaktera i okuplja veliki broj posetilaca. Do sada je prijavljen rekordan broj od 110 ekipa koje će se takmičiti u pripremanju jagnjetine ispod sača. Pobednike manifestacije proglašava stručni žiri iz Kulinarskog Saveza Srbije. U sklopu manifestacije održaće se i takmičenje u sportskim disciplinama za koje medalje i pehare uručuju predstavnici Sportskog Saveza Srbije. Posetici i učesnici ove manifestacije imaće priliku da uživaju u Kulturno umetničkom programu  Kulturno umetničkog društva ” Jovan Dučić” iz Nove Gajdobre, sa gostima iz Siriga, Lovćenca, Mladenova i Novog Sada.

U okviru 27. kola Vojvođanske lige Sever fudbaleri Hercegovca iz Gajdobre, inače jedinog kluba iz naše opštine u ovom rangu takmičenja, pobedili su na gostovanju Hajduk iz Stapara sa 0:1 i trenutno se nalaze na 13. mestu na tabeli. Odigrano je i 26. kolo Područne fudbalske lige Sombor. Budućnost iz Mladenova je izgubila na gostovanju od ekipe Žak sa 2:0, Soko iz Nove Gajdobre je kod kuće izgubio od ekipe Borac 46 iz Obrovca 1:2, Krila Krajine-Čsk Pivara 2:1, a Budućnost iz Paraga je na gostovanju slavila protiv ekipe Radnički 1918 u Ratkovu sa 1:2.

Raspored sahrana za utorak 14. maj  na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Groblje u Čelarevu

12:00 – UGRICA PERKA (1934)

Do kraja dana umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo vreme. Maksimalna dnevna temperatura 22 stepena po Celzijusu. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci malo više sunčanih sati, ali i dalje ostaje malo do umereno oblačno. Temperatura vazduha bez bitnije promene, jutarnja 11, u toku dana do 22 stepena. U narednim danima pljuskovi su nam bliže nego juče. Naime, meteorolozi su pljuskove sa petka, kako je glasila jučerašnja prognoza, danas preselili u četvrtak, doduše kiša je najavljena i za petak. Padavine neće uticati na temperaturu vazduha, a za vikend se očekuje suvo i toplije vreme uz više oblaka.

Both comments and pings are currently closed.