Vesti 14.01.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji su na korona virus testirane 33.163 osobe, od kojih je bilo 13.753 pozitivnih. To je najveći broj zaraženih u Srbiji, u danu, od početka epidemije. Preminulo je 19 osoba. Na respiratorima se nalazi 96 pacijenta, a u bolnicama širom zemlje od kovida se leči 2.340 pacijenata. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 2.755 novih slučajeva. Najveći broj obolelih su osobe uzrasta od 20 do 39 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 16.084.

Tim za škole doneo je odluku da učenici osnovnih škola u AP Vojvodina, kojima se danas završava zimski raspust, obrazovno-vaspitni rad od ponedeljka, 17. januara 2022.godine, realizuju kroz neposredni rad u školi. Za učenike srednjih škola u AP Vojvodina, od ponedeljka, nastava će se odvijati po kombinovanom modelu. Učenici će ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, Crveni krst Bačka Palanka organizovao je u sredu, 12. januara, prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u gradu. Akciji se odazvalo 95 dobrovoljnih davalaca krvi. Naredne akcije dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji bačkopalanačke opštine planirane u januaru mesecu biće sprovedene u  Tovariševu i Obrovcu 18. i Despotovu i Pivnicama 24. januara.

U subotnjem izdanju “Nedeljnih novina”  moći ćete pročitati o izveštaju sa sednice Opštinskog veća, o uručivanju personalizovanih legitimacija ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca, o javnim konkursima za udruženja gradjana iz oblasti kulture, socio-humanitarnih delatnosti, ekologije, turizma i zaštite životne sredine, o jubileju 100 godina imena Nove Gajdobre, kao i o januarskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u gradu i brojnim kulturnim i sportskim događajima.

Do kraja dana malo do umereno oblačno vreme sa sunčanim periodima. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana pretežno vedro i malo tolije, temperatura do 6 stepeni. Sutra nas očekuje umereno i pretežno oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -6 do 4, a najviša dnevna od 4 do 9 stepeni. U Bačkoj Palanci sutra promenjivo oblačno, temperatura do 5 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.