Vesti 13.01.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je na korona virus testirano 33.195 osoba, od kojih je bilo12.877 pozitivnih. Preminulo je 26 osoba. Na respiratorima se nalazi 85 pacijenta, a ukupno je u bolnicama 2.287 obolelih. Stručnjaci nisu optimisti kada je reč o usporavanju pandemije. Sednica Kriznog štaba zakazana je za petak u 15 časova.  Nakon praznika, došlo je do naglog pogoršanja epidemiološke situacije u Bačkoj Palanci. “Klinička slika je nešto blaža u odnosu na prethodnu godinu, manje ima teških kliničkih slika. Covid ambulanta izuzetno je opterećena”, rekla je epidemiolog dr Mirjana Valan. Vakcinacija se i dalje sprovodi u ambulanti “Stari grad” u Bačkoj Palanci.

Danas je počela isplata posebne novčane naknade za mesec decembar 2021. godine, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka, navedeno je u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje.

U Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ promenjeni  su brojevi telefona Službe za zdravstvenu zaštitu dece predškolskog uzrasta.  Građani od sada sve informacije vezane za radno vreme izabranog pedijatra i zakazivanje pregleda mogu dobiti na brojeve telefona: 021/755-0326 i 064/871-2366.

Večeras se dočekuje Nova godina po Julijanskom kalendaru, koja se u narodu zove i Srpska nova godina ili Mali Božić. Julijansaka Nova godina, dočekuje se u domovima u krugu porodice i uz bogatu trpezu.

U Gradskom bioskopu danas i sutra (13. i 14. januara) od 19.00 časova biće prikazan animirani film „Čarolija meseca“, sinhronizovan na srpski jezik. Cena ulaznice je 250 dinara. U Gradskom bioskopu 15. i 16. januara od 17.00 časova biće prikazana animirana komedija „Kliford – veliki crveni pas“ sinhronizovan na srpski jezik. Takođe u Gradskom bioskopu 15. i 16. januara od 19.00 i 21.00 časa biće prikazan film „Zlatni dečko“, srpski film u režiji Ognjena Jankovića i po scenariju Alekse i Vuka Ršumovića. Cena ulaznice je 350 dinara.

Do kraja dana malo do umereno oblačno i hladno vreme. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od -4 do 2 stepena. U Bačkoj Palanci danas malo do umereno oblačno i veoma hladno, najviša dnevna 0 stepeni. Sutra ujutro ponegde jak mraz. U toku dana pretežno sunčano i toplije vreme. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -12 do -2 stepena, a najviša dnevna od 3 do 9 stepeni. U Bačkoj Palanci sutra malo do umereno oblačno vreme, temperatura do 6 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.