Vesti 13.02.

  • Danas je održana 21. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka. Na dnevnom redu se nalazilo 12 tačaka. Između ostalih doneta je Odluke o pravu prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, donet je Akcionog plana zapošljavanja Opštine Bačka Palanka za 2018. godinu, Godišnji plan rada opštinskog Štaba za vanredne situacije, Rešenje o davanju saglasnosti na Finansijski plan Doma zdravlja “dr Mladen Stojanović za ovu godinu i izvršeno je nekoliko kadrovskih izmena u školskim odborima i komisijama.
  • Udruženje vinara, voćara i vinogradara „Neštin“, poziva građane na proslavu „Svetog Trifuna“, slave ovog udruženja. Program počinje, sutra 14. februara, Svetom liturgijom u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u 09:00 časova, sledi, skup učesnika proslave u velikoj sali Mesne zajednice, osvećenje i obilazak vinograda sa vinogradarskim doručkom, kulturno umetnički program, dodela nagrada i priznanja, a završava se u 15:00 časova svečanim ručkom i degustacijom vina. 
  • Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Bačka Palanka organizuje, 14. februara, promociju romana “Seti se naše ljubavi”, novinarke i spisateljice Vesne Dedić. Promocija će se održati u galeriji Narodne biblioteke “Veljko Petrović” sa početkom u 18:00 časova. Ulaz je slobodan, a savet poziva građane na jedno emotivno druženje na “Dan zaljubljenih”.
  • 22. februara u 20:00 časova u Sali Gradskog bioskopa u Bačkoj Palanci biće odigrana pozorišna predstava „Najluđa noć“. Ova komedija rađena po tekstu Stevana Vasića, a u režiji Borisa Kostića obrađuje različite epizode bračnog života, uključujući rastanke i ponovne sastanke, ali uz neprekidne optužbe za neverstvo. U glavnim ulogama su Ljiljana Đurić, Milenko Pavlov, Marijana Mićić i Gojko Baletić. Cena ulaznice je 300,00 dinara.
  • Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade objavio je konkurs za predstave, za 24. po redu FEP, koji će se ove godine održati od 23. do 26. avgusta u Bačkoj Palanci. Konkurs je namenjen profesionalnim pozorišnim trupama, koje izvode predstave za decu i mlade, a prijave se mogu poslati do 31. marta. Prijavu, koja se nalazi na sajtu fep.org.rs, popuniti i poslati elektronskim putem na office@fep.org.rs ili poštom na adresu Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, 20. oktobra 70, 21 400 Bačka Palanka. Ovogodišnja selektorka Festivala dramaturg Tijana Grumić  odabraće do 7. maja najbolje predstave koje će ući u takmičarski program ovogodišnjeg FEP-a. 
  • Do kraja dana, potpuno oblačno sa susnežicom i snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren severozapadni. Maksimalna dnevna temperatura 2 stepena. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje još jedan pravi zimski dan. Temperature će biti u intervalu od nule u jutarnjim časovima pa do dva stepena u toku dana uz pojačane snežne padavine. Zadržaće se potpuno oblačno vreme uz slab zapadni i severozapadni vetar. Prestanak padavina se prognozira u četvrtak ali će se zadržati oblačno i hladno vreme.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply