Vesti 12. 02.

  • Zbog planiranih radova u elektromreži sutra, 13. februara, bez električne energije ostaće potrošači u Bačkoj Palanci u delovima ulica: Save Kovačevića, Trg oslobođenja, Slavka Rodića, Nikole Tesle, zatim, Dom zdravlja kod Merkura i pošta u Novoj Palanci od 08:30 do 10:00 časova. Od 10:30 do 12:00 časova bez struje u ulici Dunavska obala od Sarajevske prema polju, a u Novoj Gajdobri od 12:30 do 14:00 časova bez struje u Žarkovoj ulici, Školskoj od Maršala Tita do Žarkove i u Maršala Tita od kućnog broja 2 do Školske.
  • Predsednik opštine Bačka Palanka raspisao je Javni konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bačka Palanka za ovu godinu. Visina sredstava predviđenih za sufinansiranje iznosi 10 000 000,00 dinara. Najmanji iznos sredstava koji se može dobiti po projektu je 50 000,00, a najveći 2 000 000,00 dinara. Učesnik konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše 80% vrednosti projekta. Rok za podnošenje prijava i projekata je 27. februar, a više informacija i potrebnu dokumentaciju vezanu za konkurs možete pronaći na sajtu backapalanka.rs.
  • Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Bačka Palanka organizuje, 14. februara, promociju romana “Seti se naše ljubavi”, novinarke i spisateljice Vesne Dedić. Promocija će se održati u galeriji Narodne biblioteke “Veljko Petrović” sa početkom u 18:00 časova. Ulaz je slobodan, a savet poziva građane na jedno emotivno druženje na “Dan zaljubljenih”.
  • Udruženje građana Revena, 15 februara, organizuje devetu po redu Revenu. Mesto okupljanja je u šumi Bagremara. Revena se organizuje po principu malih ekipa koje samostalno spremaju jela i piće po sopstvenom izboru. Udruženje poziva sve ljude dobre volje da im se pridruže i da u skladu sa običajima Revene, pored dobre volje, dovedu i svoje prijatelje.
  • Gimnazija 20. oktobar iz Bačke Palanke organizuje, po trinaesti put, poetski konkurs „Mika Antić“ za najlepšu ljubavnu pesmu. Konkurs je namenjen mladima od 6 do 27 godina. Maksimalno dve ljubavne pesme sa podacima o autoru treba slati do 1. marta elektronskom poštom na adresu bapgimnazijalac@gmail.com. Ukoliko nisu u mogućnosti poslati elektronskim putem, mladi autori, pesme mogu slati poštom na adresu : Gimnazija 20. oktobar Trg Bratstva i jedinstva 23, 21 400 Bačka Palanka. Radove pisane na jezicima manjina, treba prevesti na srpski jezik.
  • U 13. kolu Druge Lige Srbije, OK Panonija je na gostujućem terenu,u direktnom duelu za preuzimanje petog mesta na tabeli, porazila domaćina OK Lavice rezultatom 3:0. Odbojkašice Panonije su u sva tri seta, uprkos tome sto su Lavice diktirale  tempo igre, uspevale u završnicama da preokrenu rezultat u svoju korist. Pionirke Panonije su, u subotu 10. februara gostovale u Novom Sadu, ekipi Dunav Volley-a, i tom prilikom zabeležile drugu pobedu u grupi. U sledećem kolu pionirke Panonije sastaće se sa vršnjakinjama iz Banatskog Novog Sela i upravo ta utakmica će odlučiti o prelasku u četvrtfinale pionirskog prvenstva Vojvodine. Meč će se odigrati u Bačkoj Palanci, a tačan datum još nije određen.
  • Do kraja dana, umereno do pretežno oblačno ali bez padavina. Vetar slab, južni i istočni. Maksimalna dnevna temperatura 5 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje promena vremena. Naime, jače naoblačenje praćeno susnežicom i snegom zahvatiće u jutarnjim i prepodnevnim časovima Bačku Palanku. Jutarnja temperatura u blagom porastu, -1, a maksimalna dnevna u padu, do 2 stepena. Susnežica i sneg prognoziraju se i za sredu uz formiranje snežnog pokrivača, a prestanak padavina u četvrtak. Temperature u narednim danima biće u granicama za ovo doba godine.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply