Vesti 12.10.

  • Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje preduzetnika, mikro i malih pravnih lica od interesa za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti. Ukupna sredstva za raspodelu su pet miliona dinara , a odobravaju se za nabavku opreme u visini od sto hiljada do trista hiljada dinara sa PDV-om i za nabavku repromaterijala u visini od sto hiljada do dvesta hiljada dinara sa PDV-om. Konkurs traje do 16. oktobra, a podrobnije informacije mogu se dobiti na broj telefona 487-4668, kao i na sajtu Sekretarijata spriv.vojvodina.gov.rs.
  • Humanitarna organizacija „Stub kralja Stefana“ organizuje projekciju dokumentarnog filma „Vi idite, a ja neću“, autora Aleksandra Đurovića, po knjizi mitropolita Amfilohija, o stradanju srpskog naroda na KiM. Projekcija će se održati danas u 19:00 časova u Gradskom bioskopu. Ulaznica je 150 dinara, a sav prihod od prodatih ulaznica je namenjen za kupovinu školske opreme deci Gnjilanskog kraja.
  • Kulturni centar Bačka Palanka obaveštava da je počela sa radom Škola glume za decu osnovnoškolskog uzrasta. Sve informacije i prijave na telefon 6041-644 i 064/8822 159.
  • Sve utakmice 7. kola Opštinske lige Bačka Palanka prvi razred odigravaju se u subotu 14. oktobra u 14:30. U Despotovu, domaća Bačka dočekuje trenutno prvoplasiranu ekipu Kulpina, Sloga iz Plavne gostuje u Neštinu istoimenoj ekipi, a Maglić na svom terenu igra protiv ekipe Krivanj iz Selenče. Borac 46 u Obrovcu odmeriće snage sa Borcem iz Vizića, a fudbaleri iz Silbaša, tačnije FK Naša zvezda gostovaće u Baču ekipi Tvrđave.
  • Do kraja dana pretežno sunčano i toplije u odnosu na jučerašnji dan. Vetar slab zapadni. Maksimalna dnevna temperatura 23 stepena. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje slično vreme ali uz nešto nižu temperaturu. Jutarnja oko 9, a maksimalna 22 stepena. Miholjsko leto u Bačkoj Palanci i u narednih pet dana. Maksimalne dnevne temperature u ovom periodu i do 25 stepeni, pogotovo početkom naredne sedmice.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply