Vesti 11.10.

 

  • Danas se u Bačkoj Palanci sprovodi redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta u ulici Jugoslovenske Armije 23. Kako su dobili molbu iz Zavoda za transfuziju krvi u kojoj se napominje da postoji potreba za određenim količinama krvi, u Crvenom krstu su produžili redovnu akciju i na poslepodnevne časove, tako da se krv danas daje pre podne od 08:00 do 12:00 časova i posle podne od 14:00 do 18:00 časova. Obzirom na novonastalu situaciju apeluje se na Palančane da pomognu tako što će se u velikom broju odazvati ovoj akciji i pomoći nekom kome je ova dragocena tečnost preko potrebna.
  • Zvanično grejna sezona, za one koji se greju preko daljinskog grejanja u Srbiji, počinje iduće nedelje. Kakva je situacija u Bačkoj Palanci saznali smo iz razgovora sa Vladimirom Žilaijem rukovodiocem toplane u bloku „Partizan“. Po njegovim rečima, u toku su tople probe i za sada nema nekih većih problema i havarija . Ono što će sigurno odložiti početak grejanja preko palanačke toplane, su vremenski uslovi. Naime, sledeće nedelje se prognoziraju temperature i do 25 stepeni po Celzijusu, pa je iluzorno očekivati početak grejne sezone. Svakako, sve će biti spremno i kada vremenske prilike budu odgovarajuće i radijatori će biti topli.
  • U Gradskom bioskopu 13., 14., i 15. oktobra od  20.00 časova biće prikazan  film Borg i Mekinro . Film prati razvoj karijera dve teniske legende Bjern Borga i Džona Mekinroa i fokusiran je na njihov rivalitet čiji je vrhunac bio za vreme čuvenog finala Vimbldona 1980. godine. Cena ulaznice 200 dinara.
  • Prvog vikenda  u takmičenjima Košarkaškog saveza Vojvodine za KK “ Feniks” su nastupile dve selekcije. Kadeti 2002 god. su dočekali u sportskoj hali “Tikvara” ekipu KK “ Radnički “ iz Ratkova.  Domaći igrači su u ovoj utakmici važili za velikog favorita što su na terenu i dokazali . Od početka je “Feniks” nametnuo svoj  stil i ritam utakmice , pa je na kraju rezultat glasio 86:64 za Palančane. Mlađi pioniri 2005 godište su dočekali ekipu KK “ Star” iz Novog  Sada. Pre početka meča  gosti su slovili za favorita, ali su domaćini sve do polovine četvrte četvrtine pružali odličan otpor, međutim nisu izdržali do kraja pa je na kraju rezultat bio 64:47 u korist dvanaestogodišnjaka iz Novog Sada.
  • Do kraja dana pretežno sunčano i prijatno toplo. Vetar slab južni i jugozapadni. Maksimalna dnevna temperatura 21 stepen. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje slično vreme. Posle hladnog jutra u toku dana vedro i toplo vreme. Jutarnja temperatura 6, a maksimalna dnevna 23 stepena. Uz vedro vreme u petak i subotu nešto niže temperature ali u nedelju i ponedeljak letnjih 25 stepeni po Celzijusu.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply