Vesti 12.01.

  • Zbog planiranih radova u elektromreži, u ponedeljak 15. januara, povremeno bez električne energije naseljeno mesto Vizić od 09:00 do 14:00 časova. Bez struje u ponedeljak i u Tovariševu tačnije u delovima ulica: Krajiške, Lenjinove, Maršala Tita, Vojvođanske i ulice Jugoslovenske narodne armije od 08:30 do 10:00 časova. Od 10:30 do 12:00 časova bez struje u Tovariševu u ulici Ive Lole Ribara, Železničkoj, Zmaj Jovinoj i Kardeljevoj od kraja prema Maksima Gorkog. U ponedeljak i jedan deo Obrovca će ostati bez struje, tačnije, potrošači koji žive u delovima ulica: Mladena Stojanovića, Grobljanske, Železničke, Kralja Petra Prvog i Hajduk Veljka od 12:30 do 14:00 časova.
  • Kulturni centar, osmu godinu zaredom uz podršku lokalne samouprave, organizuje kulturno-zabavni program na dan dočeka Srpske Nove godine. U Gradskom bioskopu 13. januara sa početkom u 20:00 časova, nastupiće Centar za tradicionalnu kulturu i umetnost „Kosta Abrašević“ iz Bačke Palanke, tamburaški sastav „Ravnica“ iz Subotice i vokalni solista Miloš Radović. Ulaz je slobodan.
  • Od početka 2018. godine preduzetnici mogu elektronski da se registruju u Agenciji za privredne registre. Umesto 1.500 dinara, koliko košta “papirna”, elektronska registracija košta 1.000 dinara. Pretpostavka je da će za nekoliko godina, makar u Agenciji za privredne registre, prestati potreba za šalterima. Da bi preduzetnici mogli elektronski da se registruju, moraju da imaju kvalifikovani sertifikat za elektronski potpis. Postoji mogućnost da im registraciju obavi neko drugi ko poseduje elektronski potpis, ali uz elektronsko ovlašćenje.Softver koji  omogućava eletronsko osnivanje preduzeća donirao je Program Ujedinjenih nacija za razvoj. 
  • Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi biće sprovedena u ponedeljak, 15 januara u Gajdobri u mesnoj biblioteci od 08:00 do 10:00 časova. Inače, ove godine Crveni krst Bačka Palanka sprovešće ukupno 44 akcije, a naredna je planirana u Bačkoj Palanci 17. januara.
  • U subotnjem broju, Nedeljne novine između ostalog, donose tekstove o veštačkoj oplodnji koja je o trošku Opštine, uvodjenju ekstra zone u parkiranju, izveštaju o bezbednosti saobraćaja u 2017. godini, svečanoj dodeli stipendija, o tome kako su provedeni Božićni praznici, sve češćim kradjama na bačkopalanačkom groblju, kao i o brojnim sportskim dogadjajima.
  • Do kraja dana, oblačno, mestimično sa slabom kišom. Vetar slab i umeren istočni i severoistočni, u košavskom području povremeno jak i olujni. Maksimalna dnevna temperatura 6 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda prvog dana vikenda temperature, i jutarnja i maksimalna dnevna, iznad nule. Problem će biti jak vetar koji će stvarati utisak da je hladnije nego što jeste. Drugog dana vikenda i početkom sledeće nedelje prave zimske temperature uz promenljivo do potpuno oblačno vreme. U jutarnjim časovima, mraz od -3 do -5, a maksimalne dnevne temperature od 0 do 1 stepen po Celzijusu.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply