Vesti 11.01.

  • Skupština opštine Bačka Palanka na svojoj 18. sednici, donela je Odluku o izmenama i dopunama Odluke o usklađivanju osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća „Komunalprojekt“ Bačka Palanka sa Zakonom o javnim preduzećima, iz kojeg je obrisana  delatnost prikupljanja, zbrinjavanja i tretiranja animalnog otpada, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima. JKP „Komunalprojekt“ je obavljalo pomenutu delatnost do momenta izbora novog izvođača, a od 01. decembra prošle godine delatnost prikupljanja, zbrinjavanja i tretiranja animalnog otpada na teritoriji opštine Bačka Palanka obavlja preduzeće „Eko – Vet Plus“  iz Novog Sada. Za ovu vrstu delatnosti, građani treba da se obrate na telefon 063 436 337.
  • Drugo polugodište za đake u Srbiji počinje 15. januara. Prema novom Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, roditelji su dužni da 48 sati od trenutka pošto im dete ne dođe u školu jave nastavnicima razlog. Posle toga, dužni su da u roku od 8 dana i zvanično opravdaju časove. Ukoliko se to ne dogodi, škola obaveštava nadležni sekretarijat Gradske uprave i Centar za socijalni rad. Gradska uprava dalje podnosi zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv roditelja odnosno staratelja sudu. Najpre se izriče opomena, a ako učenik i dalje nastavi da bez opravdanja izostaje sa časova, onda se roditelji kažnjavaju novčano. Zaprećena kazna za ovaj prekršaj je od 5.000 do 100.000 dinara, a ukoliko roditelj ne izmiri ove obaveze, preti mu kazna zatvora, rad u javnom interesu ili blokada tekućeg računa.
  • Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine raspisala je Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta. Sredstva koja se dodeljuju po javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, uključujući i školske sportske objekte. Javni konkurs je otvoren do 19. januara, a  sve informacije mogu se dobiti u Upravi za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine pozivom na telefon 4881-783, svakog radnog dana, od 9.00 do 15.00 časova.
  • Do kraja dana, oblačno i hladnije u odnosu na jučerašnji dan, povremeno sa slabom kišom. Vetar umeren južni i jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura 6 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje vreme slično današnjem, oblačno, tmurno i povremeno sa slabom kišom. Vetar umeren istočni i severoistočni, krajem dana u košavskom području u pojačanju. Jutarnja temperatura 4, a maksimalna dnevna 6 stepeni. Prvog dana vikenda hladnije i vetrovito, a u nedelju i početkom iduće sedmice jutarnji mrazevi i niske dnevne temperature vazduha.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply