Vesti 11.07.

  • Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pravo učešća na Konkursu imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, u skladu sa Zakonom. Pod seoskim kućama smatraju se nepokretnosti koje se nalaze u selima izvan gradskih i opštinskih sedišta i prigradskih naselja. Ukupna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose trideset miliona dinara, a visina dodeljenih sredstava, po jednoj prijavi, ne može biti veća od milion dinara. Konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu ravnopravnost.org.rs, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na mejl adresi zavod.ravnopravnost@vojvodina.gov.rs. Prijave se primaju do 25. septembra ove godine.
  • U Galeriji kulturnog centra Bačka Palanka do 13. jula ljubiteljima likovne umetnosti dostupna je izložba slika “Hilandar i Sveta Gora” autora Milorada Rađenovića Đene iz Sombora. 16. Jula, od 19:00 časova, u galeriji biće otvorena izložba slika I crteža Daria Bjelca iz Teslića. Dario je diplomirao Akademiju umetnosti u Banja Luci 2009. godine i do sada je imao dve samostalne izložbe.
  • Fudbaleri Bačke, su odigrali poslednju kontrolnu utakmicu na pripremema u Brzeću, protiv ekipe Novog Pazara. Iako je utakmica bila prijateljskog karaktera, zbog agresivne igre i loše atmosfere na terenu i van njega, treneri oba tima su prekinuli susret posle prvog poluvremena pri vođstvu Bačke 2:0. Palanački fudbaleri vratili su se u naš grad gde nastavljaju sa pripremema za start Super lige Srbije. Prvu utakmicu, u novoj sezoni, Bačka igra, 21. jula, protiv ekipe Voždovca u Beogradu, a prvi meč pred svojom publikom 28. protiv Spartaka.
  • Treće kolo Mini kajak lige i pionirske lige Srbije održano je u subotu na jezeru Tikvara u Bačkoj Palanci. Učestvovalo je 22 kluba u 28 trka. Mladi kajakaši palanačkog Elita osvojili su tri zlatne i dve srebrne medalje. Zlato je osvojila ženska posada četverca mini-kajaka na 500 metara Adrijana Duvnjak, Nevena Sič, Rada Rađenović i Jelena Ledzinji, muška posada mini-kajaka, četverca, na 500 metara Milan Bršadinac, Nemanja Duvnjak, Veljko Malešević i Veljko Sukara, kao i Nevena Sič i Adrijana Duvnjak u dvosedu na 500 metara. Srebro su osvojile Lana Govedarica i Svetlana Ledzinji u dvosedu na 500 metara i posada četverca, takođe, na 500 metara Svetlana Ledzinji, Lena Rokvić, Lana Govedarica i Dunja Sukara.
  • Kadeti rukometnog kluba Lavovi Bačka Palanka po prvi put su osvojili “Dunavski kup”, turnir koji se treći put održavao u okviru Dunavskog bala 07. jula u sportskoj hali Tikvara. Oni su u finalnoj utakmici savladali ekipu Jedinstva iz Brčkog rezultatom 21:17. Inače turnir je bio međunarodnog karaktera jer su pored ekipa iz Srbije učestvovale i ekipe iz Bosne i Hercegovine i iz Hrvatske. Pojedinačne nagrade su osvojili Lukić Njegoš, RK Jedinstvo, kao najbolji golman i Đurica Milorad, RK Lavovi BP, kao najbolji igrač turnira. Pehare, medalje i nagrade najboljim ekipama i pojedincima turnira su dodelili Darko Božović ,direktor SRC Tikvara, Sudžum Dragan, nekadašnji rukometni reprezentativac, i Pešić Živan, sadašnji rukometni reprezentativac.
  • Do kraja dana pretežnho sunčano i toplo. Uveče i tokom noći prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab, južni, u toku noći u skretanju na severozapadni. Maksimalna dnevna temperatura 29. stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuju, u toku prepodneva kiša, pljuskovi i grmljavina, dok će u drugom delu dana doći do prestanka padavina i delimičnog razvedravanja. Jutarnja temperatura 18, a maksimalan u toku dana 27 stepeni. Od petka se predviđa stabilizacija vremena, ali bez većeg temperaturnog kolebanja.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.