Vesti 11.06.

Nakon posete ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović, koja je najavila početak radova na gasifikaciji u naseljenom mestu Parage koji se realizuje u okviru projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljenim mestima opštine Bačka Palanka, meštani Paraga koji žele priključak na gas prijavu mogu da podnesu u MZ Parage. MZ Parage obaveštava meštane da prijavu za priključak na gas od danas mogu da podnesu u kancelariji MZ Parage.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, sutra, 12. juna, doći će do prekida isporuke električne energije u Bačkoj Palanci, u periodu od 9 do 10 časova u sledećim ulicama: Marka Oreškovića, Kumanovska od Banatske do Marka Oreškovića, Grmečka, Bihaćka, Bosanska, Makedonska, Partizanska od 4. jula do ulice Marka Oreškovića, stambene zgrade u Banatskoj ulici 1, 2, 23, 25, 4. jula od Partizanske do kućnog broja 18, Crnogorska, Majora Tepića, Kumanovska od Njegoševe do Marka Oreškovića, 4. jula od Kumanovske do kućnog broja 18, Skojevska od Kumanovske do kućnog broja 8, Filipa Kljajića, Petra Kočića, Somborska od Kumanovske do Jandrije Tomića i Jandrije Tomića od Somborske do Petra Kočića.

Mesni odbor Matice slovačke u Pivnicama, u saradnji sa svim pivničkim institucijama, organizacijama, klubovima i udruženjima i ove godine u terminima dva vikenda, od 28. do 30. juna i od 05. do 07. jula, organizuje Dane Pivnica. Svi zainteresovani, mogu da prijave svoje učešće na broj telefona Mesne zajednice Pivnice 021/756 -588. Prijave je moguće vršiti svakog radnog dana od 9.00 do 14.00 časova.

Raspisan je Javni poziv za subvencije za pčelare, u okviru koga je na raspolaganju podsticaj od 1.000 dinara po košnici, a prijave se mogu podneti do 5. jula. Kako je ranije najavljeno, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Uprava za agrarna plaćanja raspisala ovaj javni poziv za pravna lica, preduzetnike, kao i fizička lica koji su nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Uputstva o načinu registracije korisničkog naloga, objavljuju se na oglasnoj tabli Uprave za agrarna plaćanja, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je nova pravila za vozače električnih trotineta koja stupaju na snagu od 15. juna. Oni će moći da učestvuju u saobraćaju samo ako imaju nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, a moći će da voze električni trotinet na biciklističkim stazama, pešačko-biciklističkim stazama ili biciklističkim trakama. Cena usluge za izdavanje nalepnice za laka električna vozila odnosno trotinete iznosi 1.560 dinara, dok je cena obrasca nalepnice tačno 500 dinara.

Tokom prethodnog dana, u saobraćajnim nezgodama na našim putevima poginula su 2, dok je povređeno 37 učesnika u saobraćaju. Uprava saobraćajne policije skreće pažnju da su od početka juna meseca u saobraćajnim nezgodama poginula tri vozača motocikla. Imajući u vidu da se i narednih dana zbog povoljnih vremenskih uslova na putevima očekuje veći broj motocikala i mopeda, skreće se pažnja vozačima putničkih i teretnih vozila, kao i vozačima autobusa, da obrate posebnu pažnju na vozače dvotočkaša, kako bi se sačuvala njihova bezbednost. Istovremeno se apeluje na vozače dvotočkaša da poštuju propisano ograničenje brzine i da koriste kacigu i drugu zaštitnu opremu.

Raspored sahrana za utorak, 11. juna na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00 – Došen Dušanka (1932)

13:00 – Ćurčin Milosava(1950)

Groblje u Gajdobri

12:00 – Đurić Fimija (1939)

Groblje u Karađorđevu

12:00 – Zlatanović Siniša (1932)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,06 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana promenljivo oblačno i malo svežije vreme. Nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 25  do 33 stepena. U Bačkoj Palanci oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 25 stepeni. Sutra promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, ali nestabilno. Vetar, slab promenljiv. Jutarnja temperatura od 15 do 20, a najviša dnevna od 23 do 30 stepeni. U Bačkoj Palanci sutra promenljivo oblačno, moguća je kiša, temperatura do 23 stepena.

Both comments and pings are currently closed.