Vesti 10.06.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon najave toplog vremena koje pogoduje nastanku požara na otvorenom prostoru i njihovom brzom širenju, apeluju na građane da ne pale travu i nisko rastinje na takvim područjima, posebno u blizini obradivih poljoprivrednih površina ili u blizini šuma, zbog opasnosti širenja požara koji može da ugrozi živote građana i nanese veliku materijalnu štetu. Sektor za vanredne situacije će u narednom periodu, sa drugim linijama rada MUP, nadležnim inspekcijskim službama republičkog i lokalnog nivoa, pojačati nadzor i obilazak terena radi pronalaženja neodgovornih građana koji ne poštuju zakonske odredbe i njihovog procesuiranja, a sve u cilju smanjenja broja požara na otvorenom prostoru i povećanja bezbednosti naših građana.

Opština Bačka Palanka obaveštava da će Ciklonizacija Logistika doo u skladu sa povoljnim meteorološkim uslovima u periodu od 11. do 13. juna vršiti biološki tretman larvi komaraca iz vazduha na  teritoriji opštine Bačka Palanka. Tretiraće se izlivi u priobalju Dunava. Tretman je na bazi biološkog preparata u formulaciji suvih granula i nije opasan za pčele.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, sutra, 11. juna, povremeno bez struje u periodu od 9 do 14 časova ostaće ulica Zmaj Jovina od ugla sa ulicom Branka Radičevića prema Čergi u Bačkoj Palanci.

JKP “Komunalprojekt” obaveštava da je zbog kvra na vodovodnoj mreži došlo do isključenja vode u Tovariševu, u periodu od 8 do 10 časova.

Opština Bačka Palanka obaveštava stanovništvo na teritoriji opštine Bačka Palanka da je za 12. jun, tačno u 12,00 časova predviđeno oglašavanje sirena za javno uzbunjivanje na području celog Južnobačkog upravnog okruga, pa i na teritoriji opštine Bačka Palanka, emitovanjem signala jednoličnog tona u trajanju od 60 sekundi (znak za PRESTANAK OPASNOSTI).

U Gradskom bioskopu od 13. do 16. juna od 18.00 časova biće prikazan animirani film „Krcko Oraščić i magična flauta“ sinhronizovan na srpski jezik. Cena ulaznice 300 dinara

U dvorištu Muzeja grada Bačka Palanka 15. juna održaće se „Olimpijada Kids KC 2024.“, sportski događaj namenjen dečacima i devojčicama uzrasta od 7 do 16 godina. Takmičari će imati priliku da učestvuju u raznovrsnim poligonima, basketu 3×3 i stonom tenisu.

Tokom prethodne nedelje, u saobraćajnim nezgodama na našim putevima poginulo je 8, dok je povređeno 329 učesnika u saobraćaju. Uprava saobraćajne policije skreće pažnju da su od početka juna meseca u saobraćajnim nezgodama poginula četiri vozača motocikla. Imajući u vidu da se i narednih dana zbog povoljnih vremenskih uslova na putevima očekuje veći broj motocikala i mopeda, skreće se pažnja vozačima putničkih i teretnih vozila, kao i vozačima autobusa, da obrate posebnu pažnju na vozače dvotočkaša, kako bi se sačuvala njihova bezbednost. Istovremeno se apeluje na vozače dvotočkaša da poštuju propisano ograničenje brzine i da koriste kacigu i drugu zaštitnu opremu.

Raspored sahrana za ponedeljak, 10. juna na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

12:00 – Kostić Branka (1936)

13:00 – Šimunović Julija (1951)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,06 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i veoma toplo. Lokalna pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se uglavnom u Vojvodini. Najviša dnevna temperatura od 31 do 35 stepeni. U Bačkoj Palanci promenljivo oblačno i toplo, moguća je kiša, praćena grmljavinom, temperatura do 31 stepena. Sutra na severu i zapadu Srbije promenljivo oblačno vreme, pre podne sa sunčanim intervalima, posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 15 do 20, a najviša dnevna od 25 do 33 stepena. Sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno, posle podne kiša, temperatura do 25 stepni.

Both comments and pings are currently closed.