Vesti 10.08.

  • Danas je počela isplata prvog dela penzija za jul mesec ove godine, za korisnike PIO Fonda. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura.
  • Ovog vikenda održavaju se „Dani kolonizacije“ u Mladenovu. Ova tradicionalna manifestacija počinje danas u 17:00 časova izložbom foto i pisanih sadržaja o kolonizaciji u holu OŠ Branko Ćopić. Nakon toga sledi nastup izvorno pevačke grupe „Dar zavičaja“ uz prikazivanje autorskog filma „Zavičaj u srcu“. U subotu u 10:00 časova počinje likovna kolonija Udruženja likovnih stvaralaca „Petar Tomić“, zatim izložba ručnih radova, polaganje venaca na spomen obeležju u centru sela, svečana sednica saveta Mesne zajednice Mladenovo, Moto skup, pokazna vežba mladih članova dobrovoljnog vatrogasnog društva, celovečernji koncert KUD-a „dr Mladen Stojanović“ sa gostima iz Mađarske i na kraju tradicionalna 48. ponoćna trka ulicama Mladenova. U nedelju pre podne je takmičenje u pecanju ribe na plovak, zatvoreno prvenstvo Mladenova u šahu, posle podne fudbalska utakmica i u večernjim časovima žurka u bašti Doma kulture.
  • Ovonedeljni izveštaj o kvalitetu uzorka površinske vode sa kupališta u Bačkoj Palanci, je bolji nego prošle nedelje. Naime, i na Gradskoj plaži, na Dunavu i na plaži na jezeru Tikvara voda je umerenog ekološkog statusa, drugim rečima odgovara propisanim zahtevima za treću klasu, te su kupanje i rekreacija na vodi dozvoljeni, saopšteno je sa Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
  • U Organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka, danas, sa početkom u 20.30 časova na platou ispred Erste banke biće održan koncert kvarteta „Bilitis“. Ovaj muzički sastav nastao je oktobra 2014. godine u Novom Sadu. Pored dela komponovanih za gudački kvartet, Bilitis izvodi i kompozicije originalno pisane za njih.  Jedna od odlika ovog sastava, može se reći i vrlina, jeste da je posebno orijentisan na muziku XX i XXI veka.    
  • Kancelarija za mlade i Kulturni centar Bačka Palanka povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih, koji se proslavlja 12. avgusta, prikazaće u Gradskom bioskopu, u subotu, sa početkom u 21.00 čas film Coexister. Ova komedija, mjuzikl, predstavlja jednu vedru i duhovitu priču o trojici pripadnika verskih zajednica, prikazujući ih kroz sve njihove vrline i mane. Zbog svoje specifične i nesvakidašnje teme, ovaj film je jedna od najgledanijih komedija poslednjih godina u Francuskoj. Ulaz je besplatan.
  • U subotnjem broju Nedeljnih novina između ostalog, možete pročitati izveštaje sa obeležavanja Dana sećanja na stradanje i pogrom Srba u zločinačkoj hrvatskoj akciji “Oluja”, održanih sednica Skupštine opštine i Opštinskog veća, drugi nastavak feljtona  Društva nastavnika istorije, izveštaj sa Vizićkog skupa planinara, o usavršavanju profesora fizičkog u svetu i o brojnim sportskim događajima.
  • Od nedelje do utorka se na bačkopalanačkom jezeru Tikvara održavalo Otvoreno prvenstvo Vojvodine u kajaku i kanuu na mirnim vodama za 2018 godinu. 20 klubova sa preko 350 takmičara iz Vojvodine i Srbije, veslalo je 113 trka u sve četiri kategorije, na deonicama 200, 500 i 1000m i disciplinama K-1, K-2, K-4, C-1 i C-2. Kajakaši bačkopalanačkog Tarketta i ovaj put demonstrirali su svoju dominaciju i pokazali da su i dalje u samom vrhu ovog sporta. Bačkopalančani su zauzeli prvo mesto u kategoriji kadeta  i juniora, a drugo u kategoriji pionira i seniora. Kajakaši Tarketta osvojili su ukupno 44 medalje, 18 zlatnih, 13 srebrnih i 13 bronzanih. Na Svetskom prvenstvu za seniore u Portugaliji, u jednosedu na 200 metara veslaće Marko Dragosavljević koji je bio najbrži na izbornoj kontroli. OPV je ujedno bilo i izborno takmičenje za Olimpijske nade koje će se održati od 14. do 16. septembra u Poznanju u Poljskoj. Čak šest takmičara Tarketta obezbedilo je učešće na kampu za Olimpijske nade.
  • Jedna obična Superligaška  fudbalska utakmica, može poneti epitet istorijska ako se, recimo, prvi put igra pod reflektorima. Upravo će se to dogoditi sutra na stadionu Slavko Maletin Vava. U okviru četvrtog kola Superlige Srbije sastaće se Bačka i Čukarički. Termin odigravanja je 20:00 časova. Za fudbalere Bačke veoma je značajno da u subotu osvoje nova tri boda i tako nastave sa dobrim partijama u našem elitnom takmičenju. Zbog večernjeg termina odigravanja utakmice, biće lakše fudbalerima ali i navijačima koje uprava kluba očekuje u velikom broju, da zajedno proslave još jednu pobedu uz novu rasvetu na stadionu.
  • Do kraja dana, sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren promenljivog pravca. Maksimalna dnevna temperatura 33 stepena. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje pretežno sučano vreme uz nešto nižu temperaturu vazduha. Jutarnja 18, a maksimalna dnevna 31 stepen. Slično vreme i u nedelju. Početkom iduće sedmice, vedro, suvo i ponovo 33 stepena.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply