Vesti 09.08.

  • Zbog radova na vodovodnoj mreži, sutra 10. avgusta, doći će do prestanka isporuke vode u naseljenom mestu Despotovo od 08:00 do 14:00 časova. Iz JKP Komunalprojekt poručuju da je voda za piće obezbeđena iz cisterne koja se nalazi kod EKO-česme u ovom naseljenom mestu.
  • Komisija za ocenu projekata iz oblasti kulture raspisala je Javni poziv za sufinansiranje projekata udruženja građana iz ove oblasti. Opština Bačka Palanka uzima učešće u sufinansiranju maksimalno 70 % od vrednosti projekta i minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je 30.000,00 dinara, a maksimalni ne sme iznositi više od 200.000,00 dinara. Sredstva se dodeljuju za projekte koji će se realizovati najkasnije do kraja kalendarske godine. Pravilnik, formular i obrazac za prijavu mogu se preuzeti sa sajta backapalanka.rs, a rok za podnošenje prijava je 18. avgust.
  • Danas u 19.30 u bašti NB „Veljko Petrović“ biće odigrana treća pozorišna predstava za decu u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka pod nazivom „Nesrećna Kafina“. Predstava je rađena po motivima istoimenog teksta J.J. Zmaja, u dramatizaciji i režiji Nebojše Savića i izvođenju profesionalnih glumaca iz Novog Sada. Cena ulaznice je 100 dinara
  • Drugi po redu ”Palanački noćni pazar” održaće se 16. avgusta u Uskoj ulici sa početkom u 18:00 časova i trajaće do ponoći. Posetioci će imati priliku da probaju i kupe proizvode od mesa, slatke i slane proizvode, razne vrste sira, unikatni nakit, proizvode od kože i keramike, biće tu  zanatskog piva, vina i rakije, kao i više vrsta meda. Edukativni centar Poletarac organizovaće radionice za decu čiji će radovi biti prodavani u humanitarne svrhe. Svi koji su zainteresovani za učešće na ovom događaju mogu se prijaviti na mejl palanackipazar@gmail.com. Organizaciju “Palanačkog noćnog pazara” podržao je Savet za rodnu ravnopravnost Bačke Palanke.
  • U utorak, 14. avgusta u bašti Narodne biblioteke “Veljko Petrović”, članovi Kluba klasične gitare “Akord” i njihovi gosti održaće koncert. Na programu su obrade kompozicija klasične muzike, kao i pop-rok muzika. Koncert  počinje u 20:00 časova, a ulaz je slobodan.
  • Kulturni centar Bačka Palanka ove godine organizuje 14. Bluz, Džez i Rok festival koji če se održati 17. i 18. avgusta, ovaj put, u dvorištu Tehničke škole „9. maj“ u Bačkoj Palanci. Nastupiće osam bendova, a cena ulaznica je, tradicionalno, 100,00 dinara za muškarce, dok dame ne plaćaju ulaz.
  • Do kraja dana, sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura 34 stepena. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda nastavlja se period stabilnog i toplog vremena, sutra i narednih dana bez bitnije promene suvo, sunčano i veoma toplo. Jutarnja temperatura 20, a maksimalna u toku dana 33 stepena. Osveženje uz pljuskove predviđa se tek za drugu polovinu iduće sedmice.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply