Vesti 08.11.

Danas Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Mitrovdan. Radio Impuls čestita svima koji obeležavaju današnji dan kao Slavu svoje porodice.

Sutra počinje isplata prvog dela penzija za oktobar, za korisnike PIO Fonda. Klijenti banaka, korisnici ovih penzija, novac u subotu mogu da podignu na bankomatima svih ekspozitura.

Prema Zakonu o državnim i ostalim praznicima republike Srbije, ponedeljak 11. novembar , dan potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, je neradni dan. Shodno tome državne institucije i ustanove neće raditi, ukoliko priroda njihovog posla ne zahteva kontinuitet, u tom slučaju biće organizovan rad dežurnih ekipa.

Društvo diabetičara „Diabap“ Bačka Palanka uz pomoć lokalne samouprave, a u saradnji sa domom zdravlja „dr Mladen Stojanović“ i farmaceutskim kućama, povodom 14. novembra-Svetskog dana za borbu protiv šećerne bolesti, organizuje akciju besplatnog merenja visine šećera u krvi za građane. Akcija će biti održana sutra, u subotu 09. novembra, ispred Centra za dijalizu u Bačkoj Palanci u ulici Kralja Petra Prvog broj 26a, sa početkom u 09:00 časova.

Juče su održana polufinalna takmičenja u okviru Eko kviza „Prljavo ili čisto nije isto“, koje organizuju lokalna samouprava u saradnji sa nemačkom razvojnom agencijom „Giz“. Sve je to deo zajedničkog projekta pod nazivom“ Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena“. U kvizu je učestvovalo svih deset škola iz opštine Bačka Palanka. Kao gest dobre volje i podrške ovoj akciji, JKP Komunalprojekt je svakoj školi poklonilo kantu za smeće.

U subotnjem izdanju Nedeljnih novina palančani će imati priliku da pročitaju izveštaj sa Opštinskog veća i tekstove o Danu primirja, o naučnom skupu Eparhije bačke u Bačkoj Palanci, prvoj generaciji solo pevača u ŠOMO “Stevan Hristić”, evropskoj vicešampionki u paratekvondu Dejani Bačko i o brojnim sportskim dogadjajima.

Fudbaleri  Bačke, sutra u sklopu 18. kola Prve lige Srbije, gostuju u Smederevu gde će snage odmeriti sa domaćom ekipom Smederevo 1924. Utakmica počinje u 13:30. 13. Kolo Vojvođanske lige Sever, takođe se igra ovog vikenda. Utakmice počinju u 13:00 časova, a od klubova iz naše opštine, u subotu, Krila Krajine dočekuje Tavankut, dok se opštinski derbi igra u nedelju u Bačkoj Palanci, naime, Stari Grad dočekuje ČSK Pivaru.

13. kolo odigraće se za vikend i u okviru Podrućne fudbalske lige Sombor. Klubovi iz naše opštine igraju u nedelju. Budućnost iz Mladenova gostuje u Magliću, Borac 46 u Obrovcu dočekuje Radnički 1918 iz Ratkova, Budućnost i Slavija iz Pivnica svoj meč će odigrati u Paragama, dok će Hercegovac u Gajdobri ugostiti Vojvodinu iz Tovariševa. Sve utakmice počinju u 13:00 časova. Pola sata kasnije odigravaju se utakmice 12. kola Opštinske lige Bačka Palanka. Jedini meč  koji se igra sutra je Orlovi-Naša Zvezda. U nedelju se sastaju: Bački Hajduk-Bačka 1945, Neštin-Sloga, Budućnost-Soko, Borac-Mladost i Krivanj-Bačka iz Despotova.

Do kraja dana očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje. Maksimalna dnevna temperatura 18 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda za vikend u Bačkoj Palanci i sunce i kiša. Naime, u subotu toplo uz duže sunčane intervale, ali i kišu mestimično, u nedelju ostaje promenljivo oblačno mestimično uz slabu kišu pri tom i dosta hladnije. Jutarnje temperature slične oko 9 stepeni, u toku dana 21 odnosno 14 stepeni u nedelju. U narednim danima nastavlja se period nestabilnog vremena.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.