Vesti 08.11.

  • Danas Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Mitrovdan. Radio Impuls čestita svima koji obeležavaju današnji dan kao Slavu svoje porodice.
  • Meštani Pivnica će sutra, 09. novembra, zbog radova na objektu vodovoda, ostati privremeno bez vode od 07:30 do 14:00 časova, javljaju iz JKP Komunalprojekt. Preporuka pivničanima je da na vreme obezbede sopstvene rezerve vode, a cisterna sa pijaćom vodom biće smeštena kod eko česme.
  • Omladinski klub Bačka Palanka  organizuje sastanak predstavnika ustanova i institucija kako bi obezbedili prepoznatljivost organizacija koje kontinuirano ulažu u kvalitet svojih programa  kod lokalnih institucija i ukazali na prednosti međusektorske saradnje, odnosno na koji način se zajedno može kreirati prostor u kome mladi mogu da rastu i razvijaju svoje potencijale kako bi postali aktivni i doprinosili zajednicama u kojima žive.  Sastanak će se održati sutra sa početkom u 12:00 časova u sali gradske galerije Narodne biblioteke „Veljko Petrović“, a svoje učešće potvrdili su predstavnici 4 osnovne i 3 srednje škole iz Bačke Palanke, Turistička organizacija Bačka Palanka, Narodna biblioteka „Veljko Petrović“, Kulturni centar, Klub klasične gitare „Akord“ i HUMANA.
  • Odbornici Skupštine opštine Bačka Palanka, a posle saglasnosti Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije, doneli su Odluku, na nedavno održanoj sednici Skupštine opštine,  o podizanju spomen-obeležja nekadašnjim stanovnicima Bačke Palanke nemačke nacionalnosti. Sredstva za izgradnju ovog spomenika u celosti je obezbedio Savez udruženja Podunavskih Švaba Nemačke i Udruženja Nemaca iz Bačke Palanke u inostranstvu, a oni su i bili podnosioci zahteva za podizanje ovog spomen-obeležja. Spomenik će biti postavljen na platou ispred rimokatoličke crkve, a biće posvećen  Nemcima koji su živeli u Bačkoj Palanci u period od 1764. do 1944. godine.
  • U organizaciji izdavača, Istorijskog arhiva grada Novog Sada i Osnovne škole „Braća Novakov“ iz Silbaša, danas, od 19:30, u holu silbaške škole održaće se  promocija knjige „Silbaški spomenari 1“ autora Budimira M. Popadića i Miroslava Popadića. Pored autora na promociji će učestvovati brojne zvanice, dok će u muzičkom delu nastupiti Trio gajde.
  • Na juče sprovedenoj, celodnevnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, u Bačkoj Palanci, dragocenu tečnost dala su 150 davalaca. Sledeća, ujedno i poslednja u ovom mesecu, održaće se 15. novembra u Silbašu i Čelarevu.
  • U organizaciji Strukovne Organizacije Sudija opštinskog fudbalskog saveza Bačka Palanka, 1. decembra sa radom počinje škola sudjenja. Prijave se mogu izvršiti do 30. novembra, lično u prostorijama Saveza, ili na telefon: 064/185 6997.
  • Stonoteniski klub Bačka Palanka vrši upis novih članova, a treninzi se održavaju utorkom, sredom i četvrtkom od 18:30 do 20:30 u hali USR Tikvara. Treba napomenuti da su upis i treniranje besplatni, te da klub poseduje kompletne rekvizite za bavljenje ovim sportom. Više informacija na 064 390 08 05.
  • Do kraja dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura 19 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra ujutru ponegde po kotlinama i dolinama reka, magla. Tokom dana pretežno sunčano. Jutarnja temperatura 5, maksimalna dnevna 18 stepeni. Prvog dana vikenda nešto više oblaka proizvešće ponegde kratkotrajnu slabu kišu, dok se u nedelju očekuje sunčano i malo toplije vreme. 
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply