Vesti 07.11.

  • Danas je održana 114. sednica Opštinskog veća. Nakon usvajanja zapisnika sa predhodnih sednica, doneto je Rešenje o obrazovanju Konkursne komisije za izbor zamenika načelnika Opštinske uprave, kao i rešenje o raspisivanju Javnog konkursa za popunjavanje položaja zamenika načelnika. Članovi opštinskog veće doneli su i  Zaključke o pokretanju postupaka raspisivanja Javnih oglasa radi davanja u zakup javnih površina za postavljanje manjih montažnih objekata na teritorijama Pivnica, Mladenova, Obrovca i Čelareva.
  • Sutra, 8. novembra, u prostorijama Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ u Bačkoj Palanci, u okviru projekta „Niste sami“ održaće se panel diskusija. Udruženje za kulturu, turizam i medije „Petrovaradin medija“ iz Petrovaradina uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Narodne Skupštine Republike Srbije nosilac je realizacije ovog projekta, a Opština Bačka Palanka sa Udruženjem ima potpisan Protokol o saradnji. Kampanja ima za cilj prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa problemima iz oblasti mentalnog zdravlja kao i prema osobama sa invaliditetom. Početak tribine je u 10:30.
  • U organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka u sali Gradskog bioskopa održava se Pozorišna jesen, sa predstavama za decu i odrasle. U subotu, 10. novembra, palanačkoj publici će se predstaviti Narodno pozorište “Sterija” iz Vršca sa dve predstave. Od 11:00 časova najmlađa publika imaće priliku da vidi predstavu “Papagaji”. To je jedna edukativna predstava, kako za decu, tako i za one malo starije, a bavi se savremenom porodicom, roditeljima koji su u jurnjavi za egzistencijom zaboravili na šta su se zavetovali pri sklapanju braka. Cena ulaznice je 100,00 dinara. U večernjem terminu od 20:00 časova, za odrasle, biće odigrana predstava “Heroj nacije”. Reč je o crnoj komediji urađenoj po tekstu Ivana M. Lalića i u režiji Predraga Stojmenovića, a tematika je veoma aktuelna, rijaliti šou program. Cena ulaznice je 300,00 dinara. Karte za obe predstave vršačkog pozorišta mogu da se kupe i u pretprodaji na blagajni bioskopa od 18:00 do 20:00 časova.
  •  U subotu 03. novembra odigran je, u šah klubu u Bačkoj Palanci, redovni mesečni brzopotezni turnir. Na turniru su igrala 32 igrača , od kojih su: 2 fide majstora , 10 majstorskih kandidata i 20 šahista različitih kategoriji. Igrano je 13 kola po švajcarskom sistemu parovanja. Plasman na kraju turnira je bio sledeći: prvo mesto osvojio je Milorad Leđenac sa 11 poena, drugi je bio Dušan Mladenović sa 10,5, a treći Stefan Ristić sa 9,5 poena. Na turniru su uspešno igrali i dvojica omladinaca, Nedeljko Duvnjak i Ilija Jovanović sa osvojenih 6,5, odnosno 6 poena. Sledeći turnir  je zakazan za 01. Decembar, a u generalnom plasmanu za ovu godinu vodi Dušan Mladenović, drugi je Miloje Brajić, a treći Zoran Ljikar.
  • Stonoteniski klub Bačka Palanka vrši upis novih članova, a treninzi se održavaju utorkom, sredom i četvrtkom od 18:30 do 20:30 u hali USR Tikvara. Treba napomenuti da su upis i treniranje besplatni, te da klub poseduje kompletne rekvizite za bavljenje ovim sportom. Više informacija na 064 390 08 05 ili 069 754 080.
  • Tri selekcije KK Feniks nastupile su minulog vikenda u takmičenjima Košarkaškog saveza Vojvodine. Juniori 2001. godište su igrali gradski derbi protiv vršnjaka iz KK Marina. Utakmica je bila turbulentna za oba tima, ali je nakraju slavila ekipa Feniksa sa 75:69. Pioniri 2005. godište dočekali su, poprilično oslabljeni zbog bolesti nekoliko igrača, ekipu Stara iz Novog Sada, koja je inače važila za favorite u ovoj utakmici i tom prilikom izgubili meč sa 90:53. Najmlađi, mini basket selekcija Feniksa nastavila je da dominira pa je tako stradala ekipa Košarkaška akademija 021 iz Novog sada bilo je 34:4.
  • Do kraja dana pretežno sunčano i prijatno toplo. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura 20 stepeni. Preme prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra ujutru po kotlinama je moguća kratkotrajna magla, dok se u toku dana očekuje sunčano i suvo vreme. Jutarnja temperatura 8, maksimalna 19 stepeni. Narednih dana u Bačkoj Palanci iste vremenske prilike.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply