Vesti 08.10.

Od danas, prema odlukama kriznog štaba Bačke Palanke, svi ugostiteljski, trgovinski i zanatski objekti mogu da rade do 23:00 časa, a to podrazumeva i bašte kafića koje su do sada mogle da budu otvorene do jedan čas posle ponoći. Od ovog ograničenja izuzimaju se apoteke i benzijske stanice.

Zbog radova na rekonstrukciji čvorišta, sutra 09. oktobra, u Bačkoj Palanci doći će do isključenja vode u ulicama: Majora Tepića, Crnogorska, Makedonska, Marka Oreškovića od Majora Tepića do Makedonske, Jugoslovenskog crvenog krsta, Dušana Ćubića, Jandrije Tomića neparna strana od Fabričkog naselja do Njegoševe i Kumanovska od Save Kovačevića do Njegoševe. Isključenje je planirano od 8-14h. Zbog radova bice umanjen pritisak vode u Novoj Palanci i u delu Sinaja. U slučaju kišnog vremena, radovi se odlažu za naredni radni dan.

Zbog planiranih radova u elektromreži, sutra bez električne energije od 09:00 do 11:00 Karađerđevo, od 11:30 do 12:00 Telep i od 12:15 do 12:45 Novi Majur.

Juče je održana osma sednica Opštinskog veća. Između ostalog, doneto je Rešenje o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka, kao stručnog radnog tela za koordinaciju, sa zadatkom podsticanja, organizovanja i usklađivanja poslova bezbednosti saobraćaja na putevima iz nadležnosti Opštine Bačka Palanka. Po trećoj tački dnevnog reda članovi Veća usvojili su predlog Programa o izmeni postavljanja i uklanjanja manjih montažnih objekata privremenog karaktera na teritoriji opštine Bačka Palanka, razmotren je Izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije za 2018. i 2019. godinu i Odluka o izmeni odluke o osnivanju turističke organizacije Opštine Bačka Palanka.

Radovi na rekonstrukciji kolovoza u ulici Cara Lazara, na deonici od Žarka Zrenjanina do Šumske, su u toku.  Za vreme trajanja ovih radova, saobraćaj na deonici od ulice Žarka Zrenjanina do Šumske kao i na raskrsnici ulica Žarka Zrenjanina i Cara Lazara potpuno je obustavljen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Tranzitni saobraćaj za teretna vozila u pravacu Sombora preusmeren je na Majevičku ulicu i Drugo železničko naselje. Mole se učesnici u saobraćaju da povećaju pažnju i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, poručuju iz JP Standard.

Besplatne radionice za decu od pet do deset godina pod nazivom “Avanture sa Ramzesom” održavaju se svakog petka u Muzeju, u terminu od 11:00 do 12:30. Ovog i narednog petka na redu je “Etnologija-Život nekad i sad”, a 23. oktobra, “Numizmatika-Novac kroz vreme”. Inače, u Muzeju se održavaju i radionice za penzionere i srednjoškolce. Devetog oktobra na redu je “Dekupaž” radionica za penzionere od 19:00 do 20:00, a za srednjoškolce od 20 do 21:00 časa. Svi zainteresovani za radionice, kako za decu tako i za odrasle, mogu da se jave na telefon 064 88 22 159 svakog radnog dana od 08:00 do 14:00 časova.

Do kraja dana pretežno vedro, sveže i vetrovito. Maksimalna dnevna temperatura 17 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci pretežno sunčano, suvo i toplije. Vetar slab do umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura 7, maksimalna u toku dana 21 stepen. Prvog dana vikenda sunčano i toplo, drugog promenljivo oblačno, u toku noći jače naoblačenje uz kišu povremeno. Početkom iduće sedmice oblačno, hladnije, mestimično uz kišu srednjeg inteziteta.

Both comments and pings are currently closed.