Vesti 08.04.

Na 36. sednici Opštinskog veća, održanoj juče, članovi veća su razmatrali 15 tačaka dnevnog reda. Između ostalog, u dalju skupštinsku proceduru upućeni su: izveštaji o radu i finansijski izveštaji  Doma zdravlja i nekoliko Mesnih zajednica sa teritorije naše opštine, predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća “Standard”, predlog Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite, kao i predlog  Odluke o pristupanju izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom na teritoriji opštine Bačka Palanka.

Komisija za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja odredila je rang listu dodeljenih sredstava iz budžeta opštine Bačka Palanka za medije koji su konkurisali na ovaj Javni konkurs. Prema toj listi televizija Bap je dobila 4 miliona dinara, portal Bap info 2 miliona, Nedeljne novine 800 hiljada dinara, Bap net 150 hiljada, Radio Tavor 400 hiljada dinara. Ostatak sredstava, pet miliona i sedamsto pedeset hiljada dinara dobili su mediji van teritorije naše opštine. Kompletan spisak možete pronaći na sajtu backapalanka.rs.

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana, Opština Bačka Palanka se pridružuje akciji Posadi svoj hlad I organizuje javnu podelu dvogodišnjih sadnica belog jasena u podne 9. aprila u centru grada ispred zgrade Opštine Bačka Palanka, Kralja Petra Prvog br. 16. Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana. Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu.

Juče je na stadionu Slavko Maletin Vava odigrana utakmica 30. kola Ling Long Superlige Srbije. Fudbaleri Bačke izgubili su od ekipe Radnik iz Surdulice sa 0:2. Juče su odigrane i utakmice 23. kolo Vojvođanske lige Sever. Hercegovac i Njegoš su završili bez golova, ekipa Krila Krajine je savladala Vojvodinu iz Tovariševa sa 3:0, a ČSK Pivara je slavila protiv Radničkog iz Sombora bilo je 3:0. Na tabeli vodi Tekstilac iz Odžaka, Hercegovac je deveti, ČSK deseti, Krila Krajine dvanaesta, a Vojvodina iz Tovariševa na poslednjem, osamnaestom mestu.

Do kraja dana promenljivo oblačno, moguća i kiša mestimično. Maksimalna dnevna temperatura 10 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci u jutarnjim satima slab mraz, tokom dana pretežno sunčano i osetno toplije. Vetar slab i umeren, promenljivog smera. Jutarnja temperatura -2, maksimalna u toku dana 15 stepeni. Pred nama je period dosta toplijeg vremena. Za vikend oko dvadeset, a početkom iduće sedmice i do 24 stepena po Celzijusu. Biće uglavnom sunčano, nešto više oblaka u nedelju i utorak, ali bez padavina.

Both comments and pings are currently closed.