Vesti 08.01.

Nakon 1, 2 i 7 januara u 2019. godni neradni su još  15 i 16. februar, kada se obelezava Dan drzavnosti. Neradni će biti i dani od Velikog petka do drugog dana Uskrsa, a to su 26. 27. 28.  i 29. april. Neradni su i 1. i 2. maj kao i 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

U toku je zimski raspust za đake u Vojvodini, a drugo polugodište počinje 15. januara. Za učenike od 1. do 7. razreda osnovne škole školska godina završava se  14. juna, a 31. maja za učenike 8 razreda. Do kraja školske godine učenici će imati još jedan  prolećni raspust,  koji počinje 19. aprila, a završava se 3. maja. Što se srednjih škola tiče,  drugo polugodište završava se 24. maja za učenike 4. razreda gimnazije,  a 31. maja za učenike završenih razreda u četvorogodišnjim i trogodišnjim  stručnim školama.  Za ostale srednjoškolce,  školska godina se završava 21. juna.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici na drugi dan Bozića proslavljaju praznik Sabora Presvete Bogorodice. Tim povodom crkveni hor “Sveti Jovan Krstitelj”  odrzaće tradicionalni božićni koncert  u hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja  sa početkom u 19h. Impuls radio svim vernicima pravoslavne veroispovesti zeli srećne Božićne praznike.

Klizalište u centru Bačke Palanke na terenu bloka Partizan radi svakog dana od 9,30 do 21 sat. Za decu do 14 godina klizanje je besplatno, a plaća se samo osiguranje u iznosu 10 dinara.  Stariji od 14 godina osiguranje plaćaju 100 dinara.

Nakon jutarnjeg jačeg mraza maksimalna dnevna temperatura danas  – 2 stepena. Vetar slab severnog pravca.  U popodnevnim satima moguća je susnežica, a u večernjim satima sneg.  Prema prognozi meteorologa, u narednih nekoliko dana očekuje nas oblačno I uglavnom suvo vreme. Dnevne temperature kretaće se nekoliko stepeni iznad nule.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply