Vesti 07.12.

  • Zbog planiranih radova u elektromreži, sutra 08. decembra, bez električne energije ostaće potrošači u Karađorđevu: Gornji Majur, kapela, zgrade F i G u ulici Mihajla Pupina, ulica Kralja Petra prvog, Miloša Obilića, apoteka, škola, restoran i zgrade u ulici Vuka Karadžića, od 08:30 do 14:30.
  • Turistička organizacija opštine Bačka Palanka po šesti put organizuje „Novogodišnji bazar“, 23. decembra od 10:00 do 18:00 časova u centru grada, u ulici Kralja Petra Prvog broj 12 u bašti kafe bara „Tema“. Pored prodaje ručnih umetničkih radova, proizvoda starih zanata, biće upriličena izložba i degustacija tradicionalnih jela i pića, a za najmlađe se organizuju kreativne radionice i novogodišnje čarolije sa Deda Mrazom. Kotizacija za učešće na manifestaciji iznosi 500,00 dinara po izlagačkom mestu. Uplate se vrše do 20. decembra, a prijave se mogu poslati na mejl: koordinator@toobap.rs. Sve podrobnije informacije mogu se dobiti na telefone 753-734 i 6041-336 svakog radnog dana od 08:00 do 15:00 časova.
  • U okviru „Pozorišne jeseni“ koja se održava u organizaciji kulturnog centra u sali Gradskog bioskopa, palanačka publika imaće priliku, danas, da pogleda predstavu „ Dnevnik jednog gledaoca“ rađenu po motivima drame Mira Gavrana ” Kad umire glumac”, u izvedbi teatra Pozorište u kući. U predstavi igraju Branka Miškov i Milan Bursać koji je i režirao ovaj komad. Početak predstave je u 20:00 časova, a cena ulaznice 200,00 dinara. Ovo je ujedno i poslednja predstava, za odrasle, ovogodišnje „Pozorišne jeseni“ u Bačkoj Palanci. Ostaje još da se u subotu odigra dečija predstava „Pinokio“ u izvedbi Alegreto teatra i bilans od 12 predstava će biti uspešno realizovan.
  • Kulturni centar Bačka Palanka raspisuje Konkurs za samostalne i grupne izložbe u Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka za izlagačku 2018. godinu. Konkurs je otvoren do 19. januara 2018. godine, a dokumentaciju slati na adresu: Kulturni centar Bačka Palanka, Jugoslovenske armije 19, 21 400 Bačka Palanka uz napomenu „Konkurs za izlaganje u Galeriji Kulturnog centra“ ili na mejl kulturnicentarbp@gmail.com. O odabiru izložbi odlučiće umetnički savet Galerije Kulturnog centra. Za sve dodatne informacije, vezane za dokumentaciju i učešće na konkursu, obratiti se na telefon 064 88 22 154.
  • Proteklog vikenda aktivni su bili košarkaši Feniksa. Kadeti 2001. godište dočekali su ekipu Budućnosti iz Novog Sada. U duelu dva izjednačena tima bolji su, na kraju , bili košarkaši Feniksa. Rezultat 95:89. Kadeti 2002. godište ugostili su vršnjake iz Vrbasa. Za razliku od starijih drugara od samog početka su pokazali da su bolja ekipa pa je do kraja utakmica završena uz ubedljivu razliku, rezultatom 77:43. Pioniri 2003. godište nisu uspeli pružiti jači otpor ekipi Sports Vorld-a, te je meč završen rezultatom 96:54 u korist Novosađana.
  • Do kraja dana, pretežno sunčano i toplije. Vetar slab južni i jugozapadni. Maksimalna dnevna temperatura 10 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje malo do umereno oblačno i toplo vreme. Uveče i tokom noći naoblačenje sa kišom. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni. Minimalna temperatura 0, a maksimalna dnevna 12 stepeni. Prvog dana vikenda oblačno i hladnije uz povremenu susnežicu. U nedelju se predviđa, jutarnji mraz, prestanak padavina uz delimično razvedravanje i temperatura do 4 stepena po Celzijusu.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply