Vesti 06.12.

  • Zbog planiranih radova u elektromreži, sutra, povremeno bez električne energije u Bačkoj Palanci ostaće mašinski park DTD-a i čarda “Florida” od 09:00 do 12:00 časova.
  • Juče, povodom Svetskog dana volontera, predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica primio je u svom kabinetu volontere Crvenog krsta Bačka Palanka. Osnovna snaga ove organizacije su upravo volonteri koji se obučavaju u pružanju prve pomoći, motivisanju dobrovoljnih davalaca krvi, učestvuju u akcijama prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane, učestvuju u obeležavanju svakog važnijeg datuma u okviru humanosti, zdravih životnih navika i u ostalim aktivnostima ove organizacije. Cilj svih aktivnosti volontera u sastavu Crvenog krsta Bačka Palanka je postizanje pozitivnih promena u ljudskim životima. Inače Međunarodni dan volontera obeležava se u svetu na dan kada je 1970. godine stvoren Program Ujedinjenih nacija za volontere.
  • Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini. Bespovretna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu, utvrđuju se u iznosu do 40% od ukupne vrednosti prihvatljivih troškova. Pravo na pomoć ostvaruju fizička ili pravna lica s prebivalištem ili sedištem na teritoriji AP Vojvodine, a koja su upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu. Tekst konkursa, obrazac prijave i Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje, mogu se preuzeti sa internet adrese psp.vojvodina.gov.rs. Rok za podnošenje prijava je 08. decembar.
  • U organizaciji Kultrurnog centra Bačka Palanka i Književnog kluba DIS, u utorak 12. decembra od 19:00 časova u gradskom bioskopu održaće se promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ Veselina Dželetovića. Ovaj roman je istinita priča o Nemcu koji u grudima nosi srce Srbina otetog na Kosovu tokom pobune OVK-a. Delo je postalo poznato tek kada ga je na Pravnom fakultetu u Beogradu pre dve godine promovisala italijanska novinarka Marija Lina Veka, autor „Vučjeg srca“, priče koja se takođe bavi Kosmetom i trgovinom organima.
  •  U 8. kolu Druge lige Srbije, za odbojkašice, Panonija  je u gostima savladala ekipu Partizana iz Sremskih Karlovaca rezultatom 3:1 u utakmici koja je u mnogome odlučivala poziciju u drugom delu tabele, gde su se palanačke odbojkašice odvojile bodovima od devetoplasirane ekipe i na dobrom su putu da ostvare svoj cilj, a to je ostanak u ovom rangu takmičenja. U 5. kolu pionirskog prvenstva Vojvodine, region Južna Bačka, odbojkasice Panonije nastavile su sa dobrom igrom u utakmici protiv ekipe Voriors a , i zabeležile novu pobedu rezultatom 3:0. Apsolutna dominacija u ovom meču, i osvojena nova tri boda, samo su učvrstile pionirke Panonije na prvom mestu.
  • Do kraja dana, umereno oblačno i toplije. Vetar slab zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni. Maksimalna dnevna temperatura 9 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje, posle maglovitog jutra, pretežno sunčano vreme. Jutarnja temperatura -2, a maksimalna dnevna 9 stepeni. U petak malo do umereno oblačno i toplo za ovo doba godine, sa temperaturom i do 12 stepeni. Novo naoblačenje, pad temperature uz kišu i sneg predviđa se za vikend.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply