Vesti 06.12.

  • Danas je počela isplata vojnih i poljoprivrednih penzija za novembar mesec. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura.
  • Na juče održanoj sednici Opštinskog veća, nakon usvajanja zapisnika sa prethodnih sednica članovi veća su, između ostalog, jednoglasno usvojili Izveštaj Javnog preduzeća „Standard“ Bačka Palanka o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja za period od 1. januara do 30. septembra ove godine. Direktor JP „Standard“ Miroslav Sićević u svom obrazloženju istakao je da su ostvareni prihodi i rashodi uravnoteženi i da se njihovim ostvarenjem u celini iskazuje dobrobit preduzeća.  U izveštajnom periodu, ukupni tekući troškovi su ispod planiranih, ali su i ukupni prihodi ispod planiranih pa je preduzeće iskazalo pozitivan rezultat.  
  • Izmenjen i dopunjen, da bi bio u skladu sa zakonima koji su od značaja za rad lokalne samouprave, Nacrt predloga statuta naše opštine upućen je na javnu raspravu u trajanju od 20 dana, završno sa 18. decembrom. Naime, tekst Nacrta je okačen na oglasnoj tabli u zgradi Skupštine i oglasnim tablama mesnih zajednica na teritoriji opštine, dostavljen odborničkim grupama u Skupštini i objavljen na sajtu backapalanka.rs. Svi predlozi i sugestije na Nacrt mogu se u pisanom obliku dostaviti Skupštini opštine Bačka Palanka, ulica Kralja Petra I br.16, sa naznakom: “Za Komisiju za izradu Nacrta Statuta Opštine Bačka Palanka“.
  • Na juče sprovedenoj, celodnevnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Bačkoj Palanci, ovu dragocenu tečnost je dao 151 dobrovoljni davalac od toga 10 po prvi put. 13. decembra biće održana vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u poslepodnevenom terminu od 15:00 do 18:00 časova. Ova akcija se sprovodi zbog vrlo malih zaliha krvi, a kako se bliže praznici i neradni dani, biće jako teško jer bolnice rade i potreba za zalihama krvi ne može da se pauzira.  Akcija ima naziv „Poslepodnevna kafa u Crvenom krstu“ i pozivaju se dobrovoljni davaoci na kafu i dozu humanosti.
  • U Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka, ljubitelji slikarstva do 10. decembra imaju priliku da pogledaju izložbu slika Dragane Grujičić, diplomirane likovne umetnice, specijaliste slikarstva. Dragana je ove godine dobila dve slikarske nagrade, na bijenalu u Crnoj Gori i u Valjevu, a kroz serijal slika, koji je izložen u našoj galeriji, želi da ukaže na postizanje svesti o sopstvenom telu i postojanju kao takvom. Po mišljenju palanačkih slikara ovo je jedna od najboljih izložbi u našem gradu u poslednjih nekoliko godina.
  • Juče je odigrano 19. kolo Superlige Srbije. Fudbaleri Bačke nisu imali dovoljno snage da pruže ozbiljniji otpor raspoloženim igračima Čukaričkog, te je rezultat na kraju meča glasio 3:0 za domaćine. Dva kola do kraja jesenjeg dela prvenstva Bačka se nalazi na 11. mestu na tabeli našeg elitnog takmičenja. U narednom kolu, već u nedelju, ugostiće Vojvodinu iz Novog Sada.
  • Do kraja dana, oblačno sa sunčanim periodima i bez padavina. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura 4 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci jutro hladno sa slabim mrazom. Tokom dana promenljivo oblačno uz moguću slabu kišu u večernjim satima. Jutarnja temperatura -2, a maksimalna  7 stepeni. Prvog dana vikenda kiša, drugog, malo do umereno oblačno suvo i toplije.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.