Vesti 06.11.

Do 08. novembra ispiranje vodovodne mreže u Silbašu, poručuju iz JKP Komunalprojekt. U toku zahvata moguće je zamućenje vode ili pad pritiska u vodovodnoj mreži u ovom naseljenom mestu.

Danas je održana 169. sednica Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka. Između ostalog, usvojeni su zapisnici sa prošlih zasedanja, pozitivno su ocenjeni Izveštaj o poslovanju JKP Komunalprojekt za period januar-septembar ove godine i Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja JP Standard za period januar-septembar ove godine.

Povodom obeležavanja jubileja –osam vekova autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve, za vikend je, u Bagremari, održan naučni skup pod nazivom “Eparhija Bačka u osmovekovnoj istoriji Srpske Pravoslavne Crkve”.  Naučni skup je organizovan u saradnji Eparhije Bačke i Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Protojerej Brane Milovac, arhijerejski namesnik bačkopalanački je otvorio sipozijum, a uspešan rad su poželeli: dr Marko Nikolić, pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa Crkvama i verskim zajednicama, gospođica Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, gospodin Aleksandar Borković, zamenik predsednika Opštine Bačka Palanka i prof dr Svetozar Boškov, upravnik Centra za istorijska istraživanja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Drugog dana simpozijumu su se pridružili  Episkop bački gospodin Irinej i Episkop mohački gospodin Isihija. Na simpozijumu je učestvovalo preko 33 autora koji su diskutovali na teme iz oblasti teologije, istorije, umetnosti, arhivistike i srodnih naučnih disciplina.

Nadležna komisija pri opštinskoj upravi Bačke Palanke raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima na teritoriji Opštine Bačka Palanka u ovoj školskoj godini. Konkurs za učenike srednjih škola je završen, dok se prijave za studentske stipendije mogu podnositi do 09. novembra. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu backapalanka.rs. ili na samom mestu prijavljivanja u kancelariji broj 05 u zgradi Skupštine opštine Bačka Palanka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije u narednom periodu vrše pojačanu kontrolu organizovanog prevoza dece autobusima. Dešava se da organizatori prevoza izbegavaju kontrolu tako što ne prijavljuju ekskurziju, zato saobraćajna policija apeluje na roditelje da održavanje ekskurzije prijave teritorijalno nadležnom organu unutrašnjih poslova ili Upravi saobraćajne policije, na imejl-adresu usp@mup.gov.rs, nakon čega će saobraćajna policija izvršiti kontrolu autobusa i vozača.

Do kraja dana pretežno oblačno i svežije, mestimično uz kišu slabijeg inteziteta. Maksimalna dnevna temperatura 16 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, sutra u Bačkoj Palanci pretežno oblačno, suvo i malo toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura 10, a maksimalna u toku dana 17 stepeni. U narednim danima slično vreme, pretežno oblačno uz slabu kišu mestimično. Temperatura vazduha iznad granice očekivanih za ovo doba godine.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.