Vesti 22.02.

Od danas do petka, od 07:00 do 14:00 časova, ispiranje vodovodne mreže u naseljima Pivnice, Despotovo, Silbas i Gajdobra.  U toku ispiranja moguće je zamućenje vode i umanjen pritisak u vodovodnoj mreži u pomenutim naseljima. Zbog radova na crpnoj stanici u Paragama u utorak 23.februara doći će do prestanka isporuke vode potrošačima u ovom naseljenom mestu, u periodu od 08:00 do 14:00 časova. Cisterna sa vodom za piće biće postavljena u centru sela. Iz JKP Komunalprojekt preporučuju meštanima Paraga da na vreme obezbede dovoljne količine vode za pomenuti period.

Gerontološki centar Bačka Palanka obaveštava sugrađane da će od utorka 23. februara biti omogućene posete korisnicima Ustanove, po preporukama nadležnog Ministarstva. Posete će, za početak, biti organizovane svakog utorka i četvrtka u periodu od 10.00 do 14.00 časova, uz poštovanje svih preventivnih mera, koje se primenjuju radi sprečavanja širenja infekcije virusom SARS-CoV-2. Posete se obavezno unapred zakazuju svakog radnog dana od 10.00 do 14.00 časova na telefon: 021/754-437.

Kablovski  distributer “Invest Inženjering” moli korisnike svojih usluga da izvrše uplatu preostalih dugovanja jer isključenja dužnika kreću 23. februara.

U Galeriji Muzeja grada 1. marta u 20.00 časova biće otvorena izložba kostima „Džingis Kan i stvaranje savremenog sveta“ autora Tijane Sićević, diplomiranog scenskog umetnika i master umetnika scenskog dizajna. Ovom izložbom  napravljena je paralela između tradicionalnog života mongolskog naroda koji se prožima od raznih plemena, formiranja države Mongolije, njenog razvoja i onoga što ona danas predstavlja u savremenom društvu, paralela koja je prikazana kroz kostim upotrebom tradicionalnih i savremenih materijala.

Bačka će danas sa početkom u 15:00 časova odigrati utakmicu 23. kola Ling Long Superlige Srbije protiv ekipe TSC-a iz Bačke Topole. Utakmica se igra u Senti. Fudbaleri Bačke pokušaće dobrom igrom i povoljnim rezultatom da se iskupe za poraz u prošlom kolu, a TSC i dalje ima nadu da može da se domogne izlaska u “Evropu” tako da i oni imaju svoju računicu da iz ovog susreta izvuku ceo plen.

U devetnaestom kolu prve b banka poštanske štedionice lige odigran je meč između domaće  Rume i Panonije iz Bačke Palanke. Utakmica je bila od izuzetnog značaja za obe ekipe, jer se i jedna i druga bore za opstanak u prvoligaškom društvu. Posle nešto više od sat vremena igre, na semaforu je stajalo 0:3, za odbojkašice iz Bačke Palanke. U sledećem, 20. kolu, Panonija dočekuje ekipu Ivanjice koja se trenutno nalazi jedno mesto iznad na tabeli.

Do kraja dana ostaje vedro i osetno toplije. Maksimalna dnevna temperatura 16 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci slični vremenski uslovi. U jutarnjim časovima, ponegde magla i slab mraz, u toku dana pretežno sunčano i toplo za ovo doba godine. Vetar slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura 2, maksimalna 16 stepeni. U sredu prolazno naoblačenje i  svežije vreme ali bez padavina, zatim još dva dana sunčanog i prijatnog vremena.

Both comments and pings are currently closed.