Vesti 23.02.

27. sednica Opštinskog veća održaće se sutra u velikoj Sali zgrade Skupštine opštine Bačka Palanka. Na dnevnom redu je usvajanje zapisnika sa 24. i 25. sednice, utvrđivanje predloge Odluke o izradi generalne regulacije naselje Gajdobra i utvrđivanje predloga Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije Bačke Palanke, uz pitanja i predloge.

Danas je počela isplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima za januar mesec.

U četvrtak 25. februara u 10:00 časova u Muzeju grada biće održana promocija edukativne slikovnice „Važno pitanje“ namenjena deci predškolskog uzrasta od 3-7 godina. Slikovnicu je napisala, ilustrovala i dizajnirala Slavica Jovanov, vaspitačica u penziji. Pokrovitelj štampanja slikovnice je Udruženje žena „Hasanaginica“ iz Bačke Palanke a sav prihod od kupljene slikovnice biće uplaćen za lečenje devojčice Lenke Žutković.

Kulturni centar Bačka Palanka u saradnji sa Kulturnim klubom „Zvono“ organizuje besplatne muzičke radionice za decu od 7 do 13 godina. Svaka od šest radionica svojevrsni je muzički vremeplov u kom deca razvijati svoju muzikalnost, kreativnost i maštu, ali i samopouzdanje kroz individualne nastupe i veštine potrebne za timski rad. Četvrta radionica održaće se u sredu 24. februara u 18:00 časova u Muzeju grada, a autor i voditelj je profesorica Đurđina Ristić. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na telefon 064/88 22 159 radnim danom od 8.00 do 14.00 časova. Broj mesta je ograničen.

Juče je završeno 23. kolo Ling Long Superlige Srbije. Fudbaleri Bačke kao gosti u Senti protiv TSC-a nisu uspeli ostvariti povoljan rezultat. Izgubili su sa 3:0 i tako ostali prikovani za dno tabele sa 14 bodova. Do kraja prvenstva ostaje da se odigra još 15 utakmica, ali bitan je i raspored. Bačka u narednom kolu, 27. februara ima još jedan težak zadatak, a to je pobeda protiv Čukaričkog, koji se trenutno nalazi na četvrtom mestu. Meč se igra na stadionu Slavko Maletin Vava sa početkom u 14:00 časova.

 Otvoreno prvenstvo Bačke Palanke u šahu završeno je u nedelju 21 februara. Pobednik se nije znao dok se nije završila poslednja partija na turniru. Na kraju trojica igrača su imali po 6,5 poena pa je buholc koeficijent odredio plasman, prvo mesto Aleksandar Dukić , drugo Boris Tepić i treće  Vlastimir Kovačić. Na turniru je učestvovalo 28 šahista , a među njima 6 omladinaca , od kojih su najuspešniji bili Mihajlo Dombrovski, Nikola Lalić i Uroš Savić. Za odličnu organizaciju zaslužni su aktivisti iz šah kluba “Bačka Palanka” i sponzori turnira . 

Do kraja dana pretežno vedro i toplije u odnosu na jučerašnji dan. Maksimalna dnevna temperatura 16 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci u jutarnjim satima moguća magla, u toku dana malo do umereno oblačno i hladnije. Vetar slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura 3, maksimalna 14 stepeni. U četvrtak i petak ponovo sunčano i toplo, biće do 17 stepeni, a onda za vikend sledi jače naoblačenje i pad temperature ali bez padavina.

Both comments and pings are currently closed.