Vesti 05.12.

Danas je počela isplata vojnih i poljoprivrednih penzija za novembar 2023. godine. Korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura, dok će u subotu, 09. decembra, početi isplata penzija za penzionere Republičkog Fonda PIO iz kategorije zaposlenih.

U Crvenom krstu Bačka Palanka, u sredu, 06. decembra na celodnevnoj akciji davanja krvi, koja će trajati od 08 do12 i od 14 do 18 časova, zaposleni iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine radiće besplatne analize krvi svim davaocima koji toga dana dođu da daruju svoju krv.

U Gradskom bioskopu 14. decembra u 20.00 časova biće odigrana pozorišna predstava za odrasle „HAJDE DA IMPROVIZUJEMO“ autorski projekat Srđana J. Karanovića. Igraju: Jovana Berić, Marta Bogosavljević, Luka Grbić, Teodora Dragičević, Adrijana Đorđević, Đorđe Kadijević, Aleksa Marković, Nikola Mijatović, Iva Milanović i Mina Nenadović. Cena ulaznice 1.000 dinara a moći će se kupiti svakog dana od 17.00 do 21.00 na blagajni Bioskopa.

U organizaciji Kulturnog centra biće održano besplatno predavanje za roditelje na temu „Kako da dete umereno koristi mobilni telefon (tehnologiju)“. Predavač je Biljana Grbović, autorka knjige o roditeljstvu „Volim što sam rodila baš tebe, baš takvu/takvog“. Biljana dolazi ispred Udruženja roditelja Matica iz Novog Sada i u udruženju održava radionice i individualna savetovanja za roditelje. Predavanje će biti održano u konferencijskoj sali Muzeja grada sutra, 6. decembra, sa početkom u 18.00 časova.

U okviru 11. kola Druge muške lige Srbije za košarkaše, proteklog vikenda, Hercegovac iz Gajdobre ubedljivo je savladao ekipu novosadskog Stara rezultatom 96:71 (29:13, 24:21, 23:21, 20:16). Sutra, 06. decembra, od 19 časova košarkaši Hercegovca dočekuju ekipu Bora.

Tokom prethodnog dana, u saobraćajnim nezgodama na našim putevima povređeno je 27, dok je nažalost poginuo jedan učesnik u saobraćaju. Za danas su najavljene niske temperature, pa Uprava saobraćajne policije skreće pažnju vozačima na mogućnost pojave poledice, u prvom redu na mostovima i nadvožnjacima. Iz navedenog razloga, apeluje se na vozače da smanje brzinu kretanja vozila, da drže bezbedno odstojanje i da obavezno koriste propisanu zimsku opremu. Takođe apeluje se na vozače da zbog kraće obdanice i slabije vidljivosti obrate posebnu pažnju na pešake, kako bi se smanjio rizik od nastanka saobraćajne nezgode.

Raspored sahrana za utorak, 05. decembra, na grobljima u opštini Bačka Palanka koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt“.

Gradsko groblje u Bačkoj Palanci

13:00 – Šimunović Mirko (1971)

Groblje u Mladenovu

12:00 – Roknić Zora (1941)

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,16 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana malo i umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Duvaće slab, u košavskom području umeren do jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najviša dnevna temperatura od 2 do 10 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana malo i umereno oblačno sa sunčanim periodima, temperatura do 8 stepeni. Sutra oblačno i hladno vreme, očekuju se mešovite padavine. Na planinama ponovno stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, u košavskom području umeren do jak. Jutarnja temperatura od -1 do 4, a najviša dnevna od 2 do 7 stepena. Sutra u Bačkoj Palanci oblačno, moguća je kiša, temperatura do 4 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.