Vesti 04.07.

Sutra. 05. jula zbog radova na vodovodnoj mreži u Obrovcu, povremeno bez vode tokom prepodneva, celo naseljeno mesto, poručuju iz Komunalprojekta.

Od sutra do nedelje u Bačkoj Palanci tradicionalna manifestacija „Dunavski bal“. Od izlagačkih delatnosti u petak i subotu od 16:00 časova Noćni Pazar, a u nedelju od 10:00 do 21:00 čas Etno-šor. Prvog dana  u hotelu Fontana od 17:00 časova Zlatna svadba, koncert Leksington benda je od 21:30, a nakon vatrometa oko 23:00 časa koncert Ilde Šaulić. U subotu od 20:30 nastupiće Dragica Radosavljević-Cakana, od 21:30 Ana Kokić i od 22:30 Nada Topčagić. Svi koncerti se održavaju ispred sportske hale. Od sportskih dešavanja, sva tri dana Bala od 17:00 časova teniski turnir „Dunavski bal 2019“, MMA borbe su u petak od 21:00 čas, međunarodni kadetski rukometni turnir je u subotu, kao i Mini kajak liga i zlatno veslo na Tikvari. U nedelju igraće se odbojka na pesku od 10:00 do 20:00 časova, zatim šah u hali, na gradskoj plaži igre bez granica, a u isto vreme, od 16:00 časova kreće i 13. Međunarodni lovački kotlić. Na kraju, zadnjeg dana Bala od 19:30 u sali Gradskog bioskopa, dečija predstava „Ko je prevario vuka“.

Danas počinje jedan od najboljih evropskih, muzičkih festivala, novosadski EXIT. Organizatori su se potrudili da u čast titule Omladinske prestonice Evrope u Novi Sad dovedu gotovo 1000 umetnila koji će tokom četiri dana nastupiti na više od 40 festivalskih bina i zona. EXIT će otvoriti britanski sastav The Cure, koncert počinje u 20:30 na glavnoj bini Petrovaradinske tvrđave.

Danas su objavljene zvanične liste želja učenika za upis u srednju školu i mogu da se provere na sajtu Ministarstva prosvete uz šifru učenika. U nedelju 07. jula, biće objavljen raspored učenika po srednjim školama, kao i slobodna mesta u školama za drugi upisni krug. Prema kalendaru Ministarstva prosvete, upis u srednje škole zakazan je za ponedeljak i utorak, 08. i 09. jula. U ponedeljak će đaci predavati liste želja i za drugi upisni krug, koji je zakazan za četvrtak, 11. jul.

U okviru duhovne svečanosti “Od Vidovdana do Ivanjdana”, sutra sa početkom u 18:30 u porti Svetojovanovskog  hrama, predstavljanje zbornika radova sa naučnog skupa održanog u Bačkoj Palanci, u organizaciji Crkvene opštine Bačka Palanka i Društva nastavnika istorije, pod nazivom “Eparhija Bačka kroz vekove”.

Do kraja dana umeren oblačno i uglavnom suvo. Tokom večeri postojaće uslovi za kratkotrajnu kišu ili pljusak, mada je mala verovatnoća da će se to i desiti. Maksimalna dnevna temperatura 29 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci pretežno sunčano i bez padavina. Vetar slab i umeren severni i severoistočni. Jutarnja temperatura 18, a maksimalna u toku dana 31 stepen. Prvog dana vikenda temperatura vazduha i do 34 stepena i nebo bez oblaka, dok se u nedelju u popodnevnim i večernjim satima očekuje jače naoblačenje uz pljuskove i grmljavinu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.