Vesti 30.11.

73. sednica Opštinskog veća opštine Bačka Palanka održaće se sutra u Muzeju grada sa početkom u  9,00  časova. Na dnevnom redu sednice između ostalog naći će se donošenje Pravilnika o uslovima i kriterijumima za dodelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima romske nacionalne zajednice, utvrđivanje Predloga rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o drugoj izmeni Programa poslovanja Javnog preduzeća „Standard“ za 2021. godinu, donošenje Rešenja o obrazovanju i imenovanju članova Žalbene komisije kao i donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na upotrebu grba Opštine Bačka Palanka.

Obaveštavaju se građani Bačke Palanke, da je zbog kvara na toplovodu, obustavljeno grejanje radi otklanjanja curenja. Kvar se dogodio na travnjaku u centru Bačke Palanke. Sa dužim ili kraćim prekidima bez grejanja će biti sledeće zgrade i objekti: Kralja Petra I broj 15/1,2 i 3, Poreska Uprava, Opština, Sud, Pošta stambeni i poslovni deo, DDOR, Žarka Zrenjanina 68 (Aneks socijalnog), Žarka Zrenjanina 58 (P+1). Predviđen rok završetka radova je dva eventualno tri radna dana, u zavisnosti od zatečenog stanja toplovoda u zemlji.

Privredno društvo „Novi Sad – Gas“ obaveštava potrošače da blagajna Privrednog društva Novi Sad – Gas  d.o.o. u Bačkoj Palanci, zaključno sa 01. januarom 2022. godine prestaje sa radom. Sva plaćanja obaveza, potrošači ubuduće mogu izvršiti na šalterima poslovnih banaka, pošte, menjačnicama koje vrše poslove platnog prometa i putem e-bankinga.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, sutra (1. decembra), povremeno bez struje u periodu od 9 do 12 časova, ostaće sledeće ulice u Tovariševu: Lenjinova od Svetozara Markovića do kraja prema Proleterskoj, Proleterska od JNA do kraja prema Kosovskoj. Takođe, u Tovariševu povremeno bez struje, u periodu od 12 do 14 časova ostaće i ulice Proleterska parna strana od kućnog broja 52 do kraja prema Obrovcu.

U Galeriji Muzeja grada, sutra (1. decembra) u 18.00 časova, biće otvorena izložba fotografija Planinarskog sportskog društva „Ravničar“ iz Bačke Palanka povodom 20 godina postojanja. Biće izložene fotografije nastale poslednjih dvadeset godina sa planinarskih akcija širom Srbije i sveta.

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP), raspisao je konkurs za učešće na 28. FEP-u, koji će biti održan naredne godine od 18. do 21. avgusta u Bačkoj Palanci. Tema 28. izdanja Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade je kretanje. Prijave je moguće poslati do 31. decembra 2021. godine, a o preliminarnim rezultatima selekcije učesnici koji su prošli selekciju biće obavešteni elektronskim putem najkasnije do 15. januara. O kvalitetu predstava koje ulaze u takmičarsku selekciju 28. FEP odlučuje Umetnički odbor Festivala. Konačni rezultati biće objavljeni na sajtu Festivala (www.fep.org.rs) najkasnije do 1. jula 2022. godine.

U Gradskom bioskopu 3. decembra od 16.00 časova i 5. decembra od 18.00 časova biće prikazan animirani film „MALI ŠEF – PORODIČNI BIZNIS“, sinhronizovan na srpski jezik. Takođe 4. i 5. decembra od 16.00 časova biće prikazan animirani film „ENKANTO – MAGIČNI SVET“ sinhronizovan na srpski jezik. U Gradskom bioskopu 3. i 4. decembra od 18.00 i 20.00 časova i 5. decembra od 20.00 časova biće prikazan film „DESET U POLA“, topla priča o prijateljstvu i večitim antagonizmima sarajevske mahale. Cena ulaznice za ove filmove je 350 dinara.

Proteklog vikenda odigrane su košarkaške utakmice u okviru Košarkaškog saveza Vojvodine. KK “Feniks” je nastupio sa samo dve selekcije. Ekipa mlađih pionira 2010. godište i mlađi  su igrali u Novom Sadu protiv ekipe KK “Kadet”. Feniks pobeđuje sa rezultatom 32:38. Pioniri 2008. godište i mlađi su igrali na domaćem terenu protiv ekipe KK “Srbobran”. Bolja igra u odbrani i još efikasnija u napadu dovodi do toga da je utakmica već na poluvremenu bila rešena, Feniks je imao prednost od 52:27. Drugo poluvreme je trener Feniksa iskoristio da da šansu svim igračima, ali i pored toga rezultat nije trpeo i Feniks zasluženo pobeđuje sa 96:51.

Do kraja dana malo do umereno oblačno vreme, hladnije i u većini mesta suvo. Najviša dnevna temperatura od 3 do 7 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana malo do umereno oblačno, temperatura do 5 stepeni. Sutra  toplije i u većem delu zemlje pretežno sunčano vreme, samo na severu i istoku, ujutro i pre podne uz više oblačnosti ponegde slaba kiša. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 4, najviša dnevna od 9 do 16 stepeni. U Bačkoj Palanci sutra malo do umereno oblačno, temperatura do 13 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.