Vesti 25.februar 2016.

  • Zbog radova u električnoj mreži sutra će od  9:00 do 11:00 sati bez struje ostati celo naseljeno mesto Neštin.
  • Juče su u zgradi opštine održani рrvi sastanci radnih gruрa za izradu Strategije ruralnog razvoja u okviru рrojekta „Lokalne inicijative za ruralni razvoj Bačke“ koji finansira Vlade Republike Srbije-Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromastva i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju. Na sastancima su razmatrani рrioriteti razvoja u seoskim sredinama na teritoriji oрštine Bačka Palanka i to je рrvi veliki korak ka рriрremi stanovništva za korišćenje fondova EU namenjenih Srbiji u рeriodu рristuрanja.
  • Dinar je danas oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs je 123,5329 dinara za jedan evro, što je najslabija vrednost srpske valute u ovoj godini.
  • Danas je počela isplata naknade za korisnike opštinskih invalidnina za januar 2016. Godine kao I  isplata privremene novčane naknade za januar 2016. godine nezaposlenim licima.
  • U Galeriji NB ‘’Veljko Petrović’’ večeras  sa početkom u 18:00h održaće se promocija knjige ‘’Staza moje tišine’’, autorke Stane Mojsilović – Nane. Pored autorke, stihove će govoriti Ranko Bosančić uz muzičku pratnju članova Kluba klasične gitare ‘’Akord’’.
  • U gradskom bioskopu danas u 16:00h prikazivaće se animirani film ‘’Meda sa severa’’, u 18:00h igrani film ‘’Deadpool’’, a u 20:00h prikazivaće se komedija ‘’50 nijansi crne”, parodija na film ‘’50 nijansi – Siva ’’. Cena ulaznice iznosi 250 RSD. Od sutra do nedelje na repertoaru je animirani sinhronizovani film ”Vreme je za grudvanje”, koji će se prikazivati u terminima od 17:00h i 19:00h , a cena ulaznicej e 200 RSD., a u 21:00h od sutra do nedelje biće projekcija filma ”Palme u snegu”. Cena ulaznice je 200 RSD.
  • Fudbaleri ”Bačke”  juče su odigrali  pretposlednju pripremnu utakmicu i to u Beočinu sa ekipom ”Cementa” koju su pobedili rezultatom 1:0.
  • U 17.kolu Druge srpske regionalne lige grupa ‘’Sever’’ , ekipa KK „ Feniks“ ugostila je ekipu ‘’Budućnosti’’ iz Novog Sada I pobedila je rezultatom 82:80. U utakmici narednog kola, ekipa ‘’Feniksa’’ gostuje u Veterniku, ekipi ‘’Mladosti’’ koja je lider na tabeli. Pioniri 2001. su gostovali u Somboru i doživeli poraz od 67:62. Pioniri 2002. su dočekali ekipu KK ‘’Proleter’’ iz Zrenjanina I pobedili sa 85:63. Mlađi pioniri 2004 su dočekali ekipu KK ‘’Petrovgrad’’ iz Zrenjanina i izgubili sa 53:24.
  • Vreme će danas biti oblačno I kišovito. Maksimalna dnevna temperatura 9 stepeni. Meteorolozi za sutra najavljuju takođe oblačno vreme i kišu, a od subote razvedravanje.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.