Vesti 23.06.

Opštinska uprava Opštine Bačka Palanka obaveštava građane da će od 24. juna od 8 časova do 01. avgusta, na snazi biti obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju, na delu državnog puta I B reda broj 12, deonica Gložan – Begeč. Alternativni putni pravac tokom obustave biće put Bačka Palanka – Gložan – Bački Petrovac – Planta – Futog. Radovi će biti obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Opština Bačka Palanka raspisala je dva javna poziva za dodelu pomoći za poboljšanje uslova stanovanja izbeglih lica koje žive na teritoriji ošptine Bačka Palanka. Javni poziv za dodelu pomoći u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptacijiju seoske kuće sa okućnicom za porodična domaćinstva koja su bila korisnici programa kupovine kuće sa okućnicom iz sredstava Republike Srbije i AP Vojvodine i Javni poziv za dodelu pomoći za stvaranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Po oba poziva, pomoć će dobiti ukupno šest korisnika, a prijave za oba Javna poziva traju do 8. avgusta. Uslove Javnog poziva i potrebnu dokumentaciju pogledajte na sajtu Opštine Bačka Palanka.

Juče, 22. juna, održana je 25. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka. Odbornici su usvojili Odluku o završnom računu budžeta opštine za proteklu godinu. Na sednici je usvojen drugi rebalans opštinskog budžeta. Projekti koji su trebali da budu realizovani u okviru budžeta,  Uređenje centralne gradske zone – ulica Milana Kurepe i dogradnja projekta u okviru kompleksa otvorenih bazena u parku prirode Tikvara brisani su u celokupnom iznosu, a sredstva su usmerena na drugu fazu izgradnje vrtića Duga na Sinaju. Odbornici su usvojili izmene i dopune Odluke o pravima i uslugama u socijalnoj zaštiti, koje se odnose na vanrednu novčanu pomoć porodicama sa decom u slučaju teže bolesti deteta, dužeg lečenja u ustanovama, nabavku neophodnih pomagala i medikamenata, učešće u troškovima operacije i to za decu do 18 godina. Odbornici su usvojili i više izveštaja o radu, izmena i dopuna planova rada javnih preduzeća i kadrovska rešenja koja se odnose na članove Saveta osnovnih i srednjih škola.

Novosadska “Ciklonizacija” obaveštava građane da će se tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opština Bač, Bačka Palanka, izvoditi u periodu od 25. juna do 9. jula, u prvom terminu sa povoljnim vremenskim uslovima. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

JKP “Komunalprojekt“ obaveštava građane da će zbog najavljenog nestanka struje na izvorištu Ristić put, danas, 23. juna, u periodu od 14 do 18 časova, doći do smanjenog pritiska vode u celom gradu.

Zbog planirnih radova na električnoj mreži sutra, 24. juna, doći će do isključenja električne energije u celom naselju Tovariševu, izuzev “Vašarišta“, u peridu od 7:15 do 12 časova.

U ponedeljak 27. juna u svečanoj sali Muzeja grada sa početkom u 19 časova, održaće se koncert Dečijeg hora “Zvonce” i hora Kulturnog kluba “Zvono”, pod nazivom “Neki novi klinci”. Koncert je omaž kantautoru Đorđu Balaševiću. Ulaz je besplatan.

U Gradskom bioskopu od 30. juna do 3. jula u terminu od 19.00 časova biće prikazan animirani film „Fantastika“, sinhronizovan na srpski jezik, dok će od 21.00 časa biti prikazan prvi četnički igrani film „OPKOLjENI“ o poručniku Nikoli Kalabiću. Cena ulaznice za ove projekcije je 250 dinara.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi  117,41 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura od 25 do 29 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima, temperatura do 27 stepeni. Sutra nas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Vetar slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura od 14 do 19, najviša dnevna od 28 do 32 stepena. U Bačkoj Palanci sutra pretežno sunčano, temperatura do 30 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.