Vesti 22.11.

Prema poslednjim podacima, korona virus je u Srbiji potvrđen kod još 2.081 osobe, od 9.840 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je 59 ljudi. Iako je epidemijska situacija stabilnija, treba nastaviti sa povećavanjem broja vakcinisanih, ističu lekari. Iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) kažu da je na 7.000 primljenih vakcina protiv kovida 19 prijavljena jedna neželjena reakcija.

JKP „Komunalprojekt“ obaveštava sve korisnike da je u toku slanje opomena pred isključenje i utuženje svim neredovnim platišama računa za komunalne usluge. Nakon slanja opomena JKP „Komunalprojekt“ će krenuti sa isključenjima sa vodovodne mreže u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima. Pozivaju se korisnici koji imaju dugovanja da dođu na blagajnu JKP „Komunalprojekt-a” i izmire račune kako bi izbegli isključenje i dodatne troškove ponovnog priključenja. Dugovanje može da se izmiri i putem reprograma duga na više mesečnih rata, u zavisnosti od visine duga. Više informacija o reprogramiranju dugovanja možete dobiti na blagajni JKP „Komunalprojekt“ ili na kontakt telefon 021/ 755 – 0141.

JKP Komunalprojekt obaveštava da će zbog radova na bunarima u Mladenovu od sutra 23. novembra pa do četvrtka 24. novembra doći do smanjenog pritiska vode u naselju. Mole se meštani Mladenova za razumevanje. U slučaju lošeg vremena radovi će se pomeriti za naredni dan.

Na poziv Fondacije „Matica mira“ iz Novog Sada Kulturni centar Bačka Palanka će ispred opštine Bačka Palanka učestvovati na sveobuhvatnoj samostalnoj i kolektivnoj multimedijalnoj izložbi „PREZENTACIJA SUŠTINSKIH VREDNOSTI SREDNjEG PODUNAVLjA“. Izložba će se održavati tokom meseca decembra u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke u Novom Sadu. Gradska biblioteka u Novom Sadu će u okviru ove izložbe napraviti jednu malu izložbu knjiga i časopisa o Dunavu u nekoliko staklenih vitrina. Na izložbi će biti prikazivana i dva izuzezetna filma: „Reka života – Dunav“ autora Olivera Fojkara i „Praistoirjsko pismo Podunavlja“ autora prof. dr Radivoja Pešića. Kulturni Centar je priredio plakat sa predstavljenim podunavskim dobrima u Opštini Bačka Palanka. Ova multimedijalna izložba je strateški važna za prirodno-ekološku, religiozno-kulturnu i privredno-turističku budućnost srednjeg Podunavlja.

U Gradskom bioskopu od 25. do 28. novembra (četvrtak, petak, subota i nedelja) od 16.00 časova biće prikazan animirani porodični film „NEPOPRAVLjIVI RON“ sinhronizovan na srpski jezik. Cena ulaznice za ovaj film je 300 dinara. Takođe od 25. do 28. novembra (četvrtak, petak, subota i nedelja) u terminima od 18.00 i 21.00 časa biće prikazan domaći hit film „JUŽNI VETAR 2“ u kojem glavne uloge tumače: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček i Jovana Sojiljković. Cena ulaznice za ovaj film je 350 dinara.

U 6. kolu 1-B Banka Poštanska Štedionica lige, odbojkašice Panonije su dočekale još jednu borbebenu ekipu, Smeča iz Kragujevca. Bačkopalančanke su zabeležile prvu pobedu, rezultatom 3:1. U sledećem kolu Panonija gostuje u Ivanjici a utakmica se igra u subotu u 18 časova.

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 15. kola Srpske lige Vojvodina, jedini predstavnik iz naše opštine u ovom rangu takmičenja Stari Grad izgubio je, kod kuće, minimalnim rezultatom 0:1 od Borca iz Šajkaša i trenutno se nalazi na pretposlednjem 15 mestu na tabeli.

Za vikend su odigrane i utakmice 15. kola Vojvođanske lige Sever. Krila Krajine odnosi bodove iz Čonoplje, bilo je 3:5 protiv domaće Sloge, Hercegovac, kod kuće, gubi od Mladosti iz Apatina sa 0:6, a ČSK Pivara od Tavankuta sa 0:1. U Područnoj fudbalskoj ligi Sombor, Borac 46 iz Obrovca-Polet iz Karavukova 4:3, Vojvodina iz Tovariševa-Naša Zvezda iz Silbaša 0:3 i ŽAK iz Sombora-Budućnost iz Mladenova 1:0. Budućnost iz Paraga i Radnički 1918 odigraće svoju utakmicu 15. kola, 28. novembra.

Vreme do kraja dana oblačno, sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura od 9 do 15 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana oblačno vreme, moguća je slaba kiša, temperatura do 10 stepeni. Sutra nas očekuje oblačno i hladnije vreme, mestimično slaba kiša, uglavnom pre podne. U višim planinskim predelima slab sneg. Na krajnjem severu posle podne delimično razvedravanje. Vetar  slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 6, najviša dnevna od 8 do 12 stepeni. U Bačkoj Palanci sutra oblačno vreme, temperatura do 10 strepeni.

Both comments and pings are currently closed.