Vesti 19.05.

Isplata jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti preračunato po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan stupanja na snagu uredbe, za korisnike penzija, kojima nije isplaćena 16. maja biće izvršena danas i sutra. Punoletni građani Srbije koji su aplicirali za ovu pomoć, isplatu mogu očekivati od 25. maja do 07. juna.

Zbog planiranih radova u elektromreži, povremeno bez električne energije danas i sutra u naseljenom mestu Silbaš u delovima ulica Petar Drapšin od Nikole Tesle do Branislava Nušića, Vuka Karadžića od Petra Drapšina do Svetosavske i Braća Novakov od Kralja Petra Prvog do Svetosavske.

Nacionalna služba za zapošljavanje nastavila je sa redovnim aktivnostima, uz preporuku da svi koji imaju mogućnost i dalje koriste elektronski način  komunikacije. Na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje u rubrici „Elektronsko podnošenje zahteva“  detaljno je objašnjen način i uslovi za  komunikaciju. Svi tražioci zaposlenja kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predviđenim  rokovima biće obavešteni od strane zaposlenih u nadležnim filijalama Nacionalne službe o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronskim ili putem telefona. Za sve dodatne informacije o pružanju podrške u zapošljavanju od strane Nacionalne službe, korisnici usluga – tražioci zaposlenja i poslodavci mogu da se obrate nadležnim filijalama, takođe, elektronskim putem.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je na predlog takmičarske komisije RSS  odluku o poništenju takmičarske sezone 2019/2020. U skladu sa željom da se ispoštuje vertikalna prohodnost od prvog do poslednjeg ranga takmičenja, u narednoj sezoni Muška Super liga brojaće 16 klubova umesto 14.  Ženska Super liga brojaće 12 umesto 10 klubova. Finalni turniri Kupa Srbije 2019/2020 biće odigrani nedelju dana pre početka takmičarske sezone 2020/2021.

Do kraja dana pretežno oblačno i nestabilno. Lokalno se očekuju vremenske nepogode praćene grmljavinom i jakim vetrom. Moguće su i obilnije padavine. Maksimalna dnevna temperatura 23 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci oblačno uz pljuskove sa grmljavinom, kao i danas, moguće vremenske nepogode sa velikom količinom kiše, od 20 do 40 mm za 24 časa. Jutarnja temperatura 14, a maksimalna u toku dana 21 stepen. U četvrtak prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Both comments and pings are currently closed.