Vesti 16.05.

  • Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica obišao je danas sportsku halu u Gajdobri u kojoj su završeni radovi na opremanju. Podsećanja radi, ukupna vrednost projekta opremanja hale iznosila je dva miliona i petsto hiljada dinara, od toga million i dvesta hiljada dodeljeno je na osnovu konkursa, od strane Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu, a Opština Bačka Palanka je Odlukom o budžetu izdvojila milion i trista hiljada dinara. Od danas se u sportskoj hali u Gajdobri mogu upražnjavati pojedinačni, ali i ekipni sportovi kao što su rukomet, futsal, odbojka i košarka. Nakon obilaska hale, predsednik opštine i direktor Komunalprojekt-a obišli su radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u Despotovu.
  • Preduzeće za ekološku sanaciju, zaštitu i transport, EKO-SAN, sutra i prekosutra, vršiće tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Opštine Bačka Palanka. Preparat nije opasan za pčele, a tretmanom sa zemlje biće obuhvaćeni kanali, jezera i bare na teritoriji Bačke Palanke, Pivnica, Gajdobre, Silbaša, Despotova i Paraga.
  • Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opština Bačka Palanka i Bač biće izvedeni u periodu od 17. maja do 1. juna, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“. Kako se navodi, tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.
  • Manifestacija “Noć muzeja” ove godine održava se 19. maja, a Kulturni centar Bačka Palanka je pripremio bogat kulturno umetnički program.  Dečiji maskembal biće održan u centru grada , gde će biti postavljene i tri izložbe, “Latinska Amerika u objektivu Marka Milivojevića”, “Nojeva barka” PU Različak i “Žene koje su uticale na razvoj Bačke Palanke”, Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Bačka Palanka. U Gradskoj galeriji biće otvorena izložba Violete Marković “Pismo i ornamenti”, a u gradskom bioskopu izložba ručno rađenih lutaka “Lutke-raj” PU Mladost. Oko 21:00 čas u bioskopu Vojvodina Narodni orkestar “Gajde”, Književni klub “Dis”, Klub klasične gitare “Akord” i Kulturni klub “Zvono” prirediće veče poezije, muzike i glume. U Narodnoj biblioteci biće upriličen besplatan upis za decu i odrasle, “Pedeset godina dečijeg odeljenja”- vremeplov kroz Nedeljne novine, kviz za decu, pozorišna predstava “Balkanski špijun” u izvođenju učenika gimnazije “20. oktobar” i izložba “Prve bačkopalanačke štamparije.
  • Tradicionalni, sedmi po redu “Sač fest” i ove godine se održava u Novoj Gajdobri, 20. maja u organizaciji Udruženja građana. Očekuje se učešće pedesetak ekipa iz Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Kulturno-umetnički program i sportska takmičenja biće sastavni deo ove manifestacije koja počinje u 12:00 časova.
  • Danas u sportskoj hali „Tikvara“ sa početkom u 19:30. rukometni klub Lavovi Bačka Palanka igra svoju poslednju utakmicu u ovoj sezoni. U goste Palančanima dolazi RK Banatski Karlovaci, a Lavovi u ovom meču traže prolaz u viši rang takmičenja. Naime, ne samo pobeda nego i nerešen rezultat vodi Palančane u Super B ligu, što bi bio i najveći uspeh do sada. Rukovodstvo kluba poziva ljubitelje rukometa, navijače i simpatizere Lavova da dođu danas u sportsku halu i zajedno sa rukometašima proslave završetak veoma uspešne sezone.
  • U organizacija karate kluba „Kizami“, u sportskoj hali Tikvara u nedelju 20. maja održaće se 27. Memorijalni karate turnir „Dragan Tot – Totka“. Prijave za ovo takmičenje poslati najkasnije do 19. maja do 22:00 časa, na e-mail: takmicarska.komisija.skss@gmail.com. Kotizacija je 1000,00 dinara pojedinačno, 1500,00 dinara dve pojedinačne discipline i 1500,00 dinara Kate ili borbe ekipno. Seniori i seniorke su oslobođeni plaćanja kotizacije. Organizator je obezbedio pehare, medalje i diplome. Treba napomenuti da svi takmičari moraju imati važeći sportski lekarski pregled kao i polisu osiguranja.
  • Do kraja dana promenljivo oblačno, mestimično moguća kratkotrajna kiša u večernjim satima. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Maksimalna dnevna temperatura 22 stepena. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje pretežno sunčano i suvo vreme. Temperature u granicama normale za ovo doba godine, jutarnja 11, a maksimalna u toku dana 22 stepena. Do kraja sedmice u Bačkoj Palanci zadržaće se pretežno sunčano, stabilno i prijatno toplo vreme. Najtoplije biće u nedelju sa 26 stepeni po Celzijusu.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply