Vesti 15.04.

Grejna sezona, za one građane koji se greju preko toplane “Partizan” u Bačkoj Palanci biće produžena još nekoliko dana. Naime, zvanično grejna sezona se završava danas, ali s obzirom na prilično niske temperature, grejanje se produžava. Tačan broj dana nije utvrđen, a po protokolu toplane moraju biti u pripravnosti  jedno izvesno vreme i nakon 15. aprila, kontrolišući vremensku prognozu. Ako Republički hidrometeorološki zavod, u svojoj prognozi, najavi temperaturu u toku dana 12 stepeni i nižu, kreće se ponovo sa grejanjem za taj dan. Ovaj kontrolni period trajaće do 03. maja.

Promocija Nacionalnog takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji, održaće se u sredu, 17. aprila u 10:00 časova u Tehničkoj školi „9. Maj“ u Bačkoj Palanci. Tom prilikom predstavnik organizacionog odbora, povodom 15-godišnjice održavanja takmičenja, prezentovaće dosadašnje rezultate, ali i najaviti novosti koje donoci ovogodišnji takmičarski ciklus. Inače, Rok za prijavljivanje, na ovo takmičenje, ističe u utorak 30. aprila u 20:00 časova, dok nagradni fond iznosi 5 miliona dinara. Prijavljivanje se obavlja putem sajta inovacija.org. Takmičare, u periodu od početka maja, pa sve do 21. decembra, za kada je zakazano finale, očekuje šest krugova recenziranja, koji garantuju objektivnost i nepristrasnost u ocenjivanju inovacija.

U Galeriji Kulturog centra, danas u 19:00 časova biće otvorena izložba crteža Tamare Žderić iz Beograda pod nazivom „Enterijeri“. Tamara je trenutno na doktorskim studijama Fakulteta likovne umetnosti, član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od prošle godine. Do sada je priredila 39 samostalnih izložbi širom zemlje, ali i u inostranstvu. Dobitnica je tri nagrade, od kojih se izdvaja Druga nagrada iz Fonda za crtež „Vladimir Veličković“, 2015. godine. Izložba može da se pogleda u naredne tri nedelje.

Fudbaleri Bačke svoju prvu utakmicu playouta odigrali su u subotu u Surdulici protiv Radnika. Posle 15 minuta igre gol za domaćina, postigao ga je Stamenković. Rezultat se nije menjao sve do 78. minuta kada je Miroslav Bjeloš postigao pogodak za Bačku i ujedno konačan rezultat 1:1. Čini se pravedna podela bodova jer je domaćin bio bolji u prvom poluvremenu, a Bačka u drugom. Sledeći meč palančani igraju u nedelju 21. aprila na Vavi, a ugoste im stiže Mačva iz Šapca.

U sklopu Srpske lige Vojvodina, jedini predstavnik iz naše opštine, ČSK Pivara, juče je pobedila ekipu Borca iz Sakule sa 1:2. Budućnost iz Mladenova, takođe u nedelju, u okviru 21.kola Vojvođanske lige Sever, igrala je nerešeno protiv Crvenke bilo je 2:2. Za vikend su odigrane i utakmice Područne fudbalske lige Sombor. U subotu, Krila Krajine-Tvrđava iz Bača 1:0, a u komšijskom odmeravanju snaga, podela bodova, Vojvodina iz Tovariševa-Borac 46 iz Obrovca 1:1. U nedelju Lipar i Hercegovac, bez golova, Radnički 1918-Budućnost iz Paraga 5:3, Rusin-Slavija iz Pivnica 2:0 i Kulpin-Stari grad 0:6. Devet kola do kraja, na tabeli vodi Stari grad sa 46 bodova iz 21 utakmice, sledi Slavija sa 40 i Krila Krajine sa 39 bodova.

Do kraja dana promenljivo oblačno i uglavnom suvo. Maksimalna dnevna temperatura 15 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci u jutarnjim časovima je moguć i slab mraz, dok se u toku dana očekuje pretežno sunčano vreme. Jutarnja temperatura oko dva, a maksimalna dnevna 17 stepeni. U narednim danima, bez padavina, jutra hladna, više sunčanih sati i malo toplije vreme.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply