Vesti 14.02.

Sutra je Dan državnosti Srbije,  praznik koji se praznuje 15. i 16. februara, a ustanovljen u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Srbije — Sretenjski ustav. Ovaj datum je najbitniji datum u političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Srbije. Pored toga što je Dan državnosti, on je i Dan ustavnosti Srbije, kao i dan sećanja na početak Srpske revolucije. Ove godine neradni dani za praznik su petak i subota. Državne institucije, ustanove, kao i banke, svakako ne rade za vikend tako da će za njih neradni dan biti samo u petak.

Iz JKP Komunalprojekt obaveštavaju građane da blagajna, sutra neće raditi ali zato sve ostale službe u okviru Komunalprojekta su organizovale dežurstva. Hitne intervencije na vodovodu i kanalizaciji građani mogu prijaviti na telefon 751 953. Kontakt telefon dežurne ekipe na Gradskom groblju je 064 82 80 439. Dom zdravlja, u Bačkoj Palanci, zbog prirode posla organizuje dežirstva. Od 8:00 do 13:00 časova, dežuraju, u odeljenju za zdravstvenu zaštitu dece, od 7:00 do 17:00 časova, dežurstva su u odeljenju za zdravstvenu zaštitu odraslih, u službi za stomatološku zaštitu, u centralnoj apoteci i u odeljenju za laboratorijsku dijagnostiku. Hitna pomoć i služba za dijalizu rade redovno.

Poslovnica “Elektrovojvodine” u Bačkoj Palanci, takođe, ima dežurstva, a telefon za prijavu eventualnih kvarova je 6044 311 ili 750 151. Blagajne DP Novi Sad gas-a će ipak raditi za vreme praznika, tako da će Palančani svoja dugovanja za utrošeni gas moći platiti i u petak i u subotu od 07:00 do 13:00 časova.

Zbog odigravanja prvenstvene fudbalske utakmice Superlige Srbije između Bačke i Partizana, 16. februara od 08:00 do 17:00 časova biće zatvorene za saobraćaj ulica Veselina Masleše od ulice Ive Lole Ribara do ulice Jugoslovenske armije. U tom period neće biti omogućen ulazak i izlazak vozila kao i snabdevanje objekata. Ujedno i preporuka građanima koji parkiraju svoja vozila u ulici Veselina Masleše da ih sklone do 08:00 časova u subotu i da potpuno oslobode parking.

Juče je u Bačkoj Palanci sprovedena celodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi na kojoj je učešće uzelo 178 dobrovoljnih davalaca od kojih 29 novih. Sledećeg meseca u dva dana, tri akcije, 13. marta u Bačkoj Palanci, a 28. U Mladenovu i Karađorđevu.

U subotnjem izdanju Nedeljnih novina čitaoci će imati priliku da pročitaju izveštaj sa sednice Opštinskog veća i tekstove o uređenju adresnog registra u našoj opštini, o konkursu za kupovinu seoskih kuća, planovima mesnih zajednica Mladenovo, Stari grad i Dunav, narodnom heroju iz II svetskog rata Nikoli Karanoviću, o Svetosavskoj deci Milici Vulić i Anji Mandić, kao i o brojnim sportskim događajima.

Za vikend se nastavlja takmičenje u okviru Superlige Srbije. Fudbaleri Bačke na samom startu dočekuju Partizan, 16. februara na stadionu Slavko Maletin Vava. Rukovodstvo kluba je odlučilo da se prodaja ulaznica, čija je cena 500,00 dinara, vrši danas i sutra od 09:00 do 17:00 časova u klupskim prostorijama. Pri kupovini ulaznica potrebno je pokazati ličnu dokument, jer jedna osoba može da kupi najviše četiri ulaznice. Svi oni koji poseduju sezonsku kartu, treba da dođu u prostorije kluba u istim terminima da bi dobili pozivnicu, pošto sa sezonskim kartama neće moći ući na stadion. Pošto je ova utakmica proglašena, utakmicom visokog rizika, mole se navijači da dođu ranije na stadion, kako bi se izbegle gužve. Kapije palanačkog stadiona biće otvorene od 10:00 časova.

Do kraja dana, promenljivo oblačno, suvo i toplije. Vetar slab i umeren, severni. Maksimalna dnevna temperature 8 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci malo do umereno oblačno i još prijatnije vreme. Jutarnja temperatura 1, a maksimalna u toku dana 9 stepeni. Za vikend slično vreme. Doduše u subotu se očekuje više oblaka ali bez padavina, dok se u nedelju predviđa pretežno sunčano vreme. Temperatura vazduha prvog dana vikenda do 8, drugog do 9 stepeni. Početkom iduće sedmice još toplije.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply