Vesti 13.jun 2016.

  • Sutra će se obavljati radovi u električnoj mreži, pa će u Bačkoj Palanci bez struje od 9:00 do 14:00 sati biti silos  ”PIK Budućnosti”, a posto se tu nalazi i naš predajnik, svi Vi koji nas slušate putem radio prijemnika, nećete imati programa, zato na vreme počnite da nas slušate preko interneta. Zbog istih radova, sutra će bez struje od 9:00 do 13:00 sati ostati celo naseljeno mesto Parage. 
  • Dinar je danas ojačao 0,2 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 123,2551 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.
  • Posle Bugarske i Makedonije, i u Srbiji je kod goveda zabeležena bolest kvrgave kože (nodularni dermatitis) i Ministarstvo poljoprivrede apeluje na vlasnike goveda koji primete neke od simptoma da se obrate veterinaru. Virus prenose krpelji, komarci i muve, ali i transport zaraženih životinja. Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine podseća da se taj virus ne prenosi na ljude, kao i da je nadoknada realne štete za prve registrovane slučajeve već počela, navedeno je u saopštenju.
  • Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na teritoriji opštine Bačka Palanka, biće izvedeni u periodu od 15. do 30. juna, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“. Kako se navodi, tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova, a tretmani će se izvoditi preparatima koji su toksični za pčele, te se upozoravaju pčelari da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.
  • U gradskom bioskopu Bačka Palanka u četvrtak 16. juna sa početkom u 20:00 časova biće održan koncert tamburaškog orkestra ’’Momci iz Palanke’’. Cena ulaznice 250 RSD i može se kupiti u prostorijama ”Abraševića” uvremenu od 10:00 do 13;00 sati.
  • U Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka u četvrtak sa početkom u 19:00 časova biće otvorena  izložba ’’CRTEŽI NA SLOBODI’’, u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Izložba predstavlja slobodu izražavanja onakvom kakvu je vidi 50 karikaturista širom sveta. Izložba će biti dostupna do kraja juna.
  • Danas će biti oblačno i kišovito. Maksimalna dnevna temperatura 19 stepeni. Od sutra nas očekuje postepeno razvedravanje i porast dnevnih temperatura.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.