Vesti 13.10.

Svi nekategorisani ugostiteljski objekti su, od početka oktobra, u obavezi da prijave domaće i strane turiste, preko centralnog informacionog sistema eTurista. Zakonska obaveza odnosi se na ugostitelje koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskim objektima poput hostela, prenoćišta, konačišta, konaka, hotela, hanova, etno kuća, salaša, vila, kampova. Obaveza se, takođe, odnosi i na ugostitelje koji pružaju smeštaj u nekategorisanim ugostiteljskim objektima za smeštaj nautičkog turizma, kao i lovnog turizma. Svi oni su u obavezi da zbog evidentiranja podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave na čijoj teritoriji se objekat nalazi.

Sutra, od 08:00 do 18:00 časova u centru grada, u organizaciji tri udruženja, “Tradicija i venčanja”, Front potrošača” i “Slovački informativni centar”, manifestacija “Palanačka jesen”.  Kao i do sada, biće to prilika da se palančani prošetaju centrom, pogledaju ponudu cveća, hrane i mnogobrojnih zanatskih proizvoda i eventualno nešto kupe.

Književni klub DIS, Klub klasične gitare Akord i Kulturni klub Zvono ujedinjeni sa istim ciljem, a to je da se napokon prekine period bez  kulturnih dešavanja, sutra u 19:00 časova prirediće palančanima jedno veče uz poeziju, muziku I horsko pevanje, nazvano “Kulturom protiv Korone”. Mesto dešavanja bioskop “Vojvodina”, ulaz besplatan.

Deseta, redovna, akcija dobrovoljnog davanja krvi biće sprovedena sutra u prostorijama Crvenog krsta Bačka Palanka. Ove godine sve akcije koje se sprovode u našem gradu su celodnevne, tačnije odvijaju se od 08:00 do 12:00 i od 14:00 do 18:00 časova. Do kraja meseca krv će moći da se da, u Gajdobri 19., u Tovariševu i Obrovcu 20. i 27. u Despotovu i Pivnicama.

Za vikend je odigranao sedmo kolo Opštinske fudbalske lige Bačka Palanka. Soko je u Novoj Gajdobri dočekao Orlove iz Bačke Palanke, prijateljski su podelili bodove, bilo je 1:1, Bačka 1945 i Bačka iz Despotova, nisu delili bodove, sva tri su pripala palančanima, 3:1. Neštin je kod kuće slavio protiv ekipe Krivanj iz Selenče 4:1, Proleter je u Karađorđevu izgubio od Bačkog Hajduka sa 0:2, Slavija od Borca iz Vizića sa 0:4, dok je Naša Zvezda iz Silbaša pobedila Mladost iz Malog Bača sa 4:1. Upravo Silbašani su na prvom mestu sa 19 bodova, slede Soko sa 14 i Bačka iz Despotova sa 13. Naredno kolo igra se 17. i 18. oktobra.

Počelo takmičenje i u mlađim kategorijama Košarkaškog saveza Vojvodine.  Prvog vikenda je nastupila samo jedna selekcija KK „ Feniks“ . 2008. godište mlađi pioniri  su gostovalli u Srbobranu istoimenoj ekipi. Posle nikad duže pauze u takmičenju svi su jedva želeli da se steknu uslovi za nastavak takmičenja. Želja i umeće palanačkih mladih košarkaša, pokazalo se, bila je jača pa je rezultat na kraju meča glasio  69:27 za Feniks.

Do kraja dana pretežno oblačno, vetrovito i hladno. Maksimalna dnevna temperatura 9 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci malo do umereno oblačno, suvo i osetno toplije. Jutro, ipak  najhladnije do sad, svega 5 stepeni, u toku dana do 19. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Do subote zadržaće se relativno toplo vreme za ovo doba godine, ali i nestabilno sa čestim pljuskovima ili kišom slabijeg inteziteta.

Both comments and pings are currently closed.