Vesti 13.09.

  • Sutra, 14. septembra, u maloj sali SO Bačka Palanka u 11,00 časova, predsednik opštine Branislav Šušnica potpisaće ugovore o kupovini seoskih kuća sa okućnicama i dodeli paketa pomoći u vidu građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica za dvanaest izbegličkih porodica koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Bačka Palanka. Ukupna donatorska sredstva u vrednosti od 132.000,00 evra obezbeđena su putem Banke za razvoj Saveta Evrope, a vrednost svakog potpisanog ugovora iznosi 11.000,00 evra.
  • 104. sednica Opštinskog veće održaće se sutra u maloj sali zgrade Skupštine opštine sa početkom u 09:00 časova. Na dnevnom redu 10 tačaka od kojih izdvajamo: utvrđivanje Predloga odluke o pristupanju donošenja Statuta opštine Bačka Palanka, raspisivanje Javnog konkursa za popunjavanje položaja načelnika Opštinske uprave opštine Bačka Palanka i utvrđivanje predloga Odluke o usvajanju lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti na teritoriji opštine za period od 2019. do 2022. godine.
  • Mesna zajednica “Dunav” organizuje, od 17. do 28. septembra, raspodelu paketa školskog pribora za decu koja su upisala prvi razred osnovne škole sa teritorije te mesne zajednice. Roditelji, pakete, mogu preuzeti radnim danima na adresi Ive Lole Ribara 25 u vremenu od 08:00 do 15:00 časova. Na uvid je potrebno dostaviti ličnu kartu i potvrdu škole o upisanom prvom razredu.
  • Danas i sutra Kulturni centar Bačka Palanka na platou u centru grada, ispred bivše zgrade SDK, organizuje Art radionicu „3D slika na ulici“. Ova radionica je prilika da se sazna mnoštvo informacija o savremenom likovnom izrazu i upozna  sa izradom slike u 3D maniru. Učesnici radionice biće obučeni da pomognu u realizaciji 3D prikaza koji će se oslikati na javnoj gradskoj površini. Moderatori su Milivoj Kostić, akademski slikar, prvi 3D street umetnik u Srbiji i Katarina Stojanović Kostić, dipl.psiholog. 
  • Manifestacija „Dani kolonizacije“ u Novoj Gajdobri počinje danas i trajaće do 16. septembra. Posetioce očekuje bogat kulturni i zabavni sadržaj, a program počinje u 18:30 u Sportskoj Sali OŠ “Aleksa Šantić”, gde će Dramsko studio Ars Liberi odigrati predstavu “Dva mačora slatka i mišica Natka, nakon koje će biti održana radionica spremanja i ukrašavanja medenjaka. Drugog dana, takođe, u OŠ “Aleksa Šantić” biće održano kulturno-književno veče uz gostovanje guslara iz Vrbasa, projekcija filma i izložba fotografija o Novoj Gajdobri, a recitovaće se poeziju Dučića i Šantića. Centralno veče manifestacije održaće se u subotu, naime,  posle dodele plaketa istaknutim pojedincima sledi koncert kulturno-umetničkih društava. Udruženje građana “Čepom do osmeha” u nedelju, u prepodnevnim časovima poslednjeg dana ove manifestacije, upriličiće sklapanje mozaika od plastičnih čepova u parku ispred OŠ “Aleksa Šantić.
  • Do kraja dana, sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura 30 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje vreme slično današnjem uz nešto više oblaka, ali suvo i toplo. Jutarnja temperatura 14, a maksimalna u toku dana 30 stepeni. Najavljivana kiša, za vikend, po svim izgledima će nas zaobići, ali će temperatura vazduha ipak biti u blagom opadanju, do nekih 27 stepeni po Celzijusu.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply