Vesti 13.05.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju i ravnopravnost polova, održaće ”Izložbu preduzetničkih veština žena” sutra, 14. maja, u Tovariševu od 10 časova. Na izložbi će biti predstavljene aktivnosti udruženja žena i preduzetnica iz Tovariševa i drugih naseljenih mesta opštine Bačka Palanka i okoline, a cilj je promovisati ženski aktivizam na lokalnom nivou i široj javnosti ukazati na preduzetničke potencijale proizvoda žena iz ruralne sredine. Na izložbi će se predstaviti 30 udruženja žena i preduzetnica koje će izložiti svoje ručne radove, suvenire i tradicionalne gastronomske proizvode. Izložbu će svečano otvoriti pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju  i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će tokom predstojećeg vikenda pojačano vršiti kontrolu učesnika u saobraćaju, a akcenat će biti na kontroli vozača motocikala i mopeda.

Savet Mesne zajednice“Dunav” obaveštava sve sugrađane te MZ, da oragnizuje dodelu sadnica baštenskog cveća, povodom dana Mesne zajednice, koje se mogu preuzeti 20. maja od 8,00 do 12,00 časova (ili do isteka zaliha) u prostorijama Mesne zajednice „Dunav“.

Još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je u sredu 11. maja, u prostorijama Crvenog krsta Bačka Palanka. Na akciju se odazvalo 135 humanih ljudi od kojih je 118 dalo krv. Uvek bude i novih davalaca koji odluče da budu humani i pomognu nekom, to je ovaj put učinilo čak 11 građana opštine Bačka Palanka. Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana 8. juna u Bačkoj Palanci.

U organizaciji Kulturnog centra i Udruženja pronalazača i inovatora UPI ČIB iz Čelareva sutra, 14. maja, u 11.00 časova biće organizovan početak realizacije projekta „Solidarno preduzetništvo i civilni sektor“. Tom prilikom biće postavljena izložba ekoloških inovatnih rešenja (prezentacija domaćih inovativnih rešenja i novih tehnologija u oblasti unapređenja i čuvanja javnih dobara- zajedničkih prirodnih resursa). Predavači će biti iz SAI Akademije iz Beograda i partnerskih udruženja iz Bečeja i Novih Banovaca.

Prvo međunarodno pijanističko takmičenje „PAART INTERNATIONAL PIANO COMPETITION“ će se održati sutra, 14. maja, u Koncertnoj sali Muzeja grada u organizaciji Ustanove Kulturni centar Bačka Palanka i Centra za kulturnu, obrazovnu i umetničku inicijativu „PaArt“.

U subotnjem izdanju “Nedeljnih novina” moći ćete pročitati o aktuelnostima iz lokalne sredine, o rešavanju stambenog pitanja porodice Adamović iz Bačke Palanke, o najavi jubilarnog “SAČ FEST”-a u Novoj Gajdobri i brojnim kulturnim i sportskim događajima.

Sutra, 14. maja, OFK Bačka dočekuje ekipu Mačve iz Šapca u okviru 36. kola Prve lige Srbije. Utakmica između Bačke i Mačve počinje u 17.00 časova na stadionu Slavko Maletin „Vava“. Bačkoj treba pobeda da bi nastavili trku za opstanak u Prvoj ligi Srbije.

U okviru 27. kola Srpske lige Vojvodina, u nedelju 15. maja fudbaleri OFK Starog Grada igraju u Adorjanu protiv ekipe Tise. Utakmica počinje u 17 časova.

Za vikend će biti odigrane fudbalske utakmice 26. kola Područne lige “Sombor” ekipa Budućnosti iz Paraga igra na svom terenu protiv ekipe Poleta iz Karavukova, Naša Zvezda iz Silbaša dočekuje ekipu Borca 46 iz Obrovca, Budućnost iz Mladenova dočekuje ekipu Radničkog 1918 iz Ratkova,dok će Vojvodina iz Tovariševa u gostima odmeriti snage protiv ekipe Lipara. Ove utakmice igraju se u nedelju 15. maja od 17 časova.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi  117,59 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana pretežno sunčano i veoma toplo vreme, uveče u Vojvodini, a tokom noći i u drugim predelima promenljivo oblačno ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura od 28 do 32 stepena. U Bačkoj Palanci do kraja dana sunčano i veoma toplo, temperatura do 31 stepena. Sutra na severu zemlje pretežno sunčano, dok se padavine očekuje na jugu, jugoistoku i istoku zemlje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 17, najviša dnevna od 23 do 29 stepeni. U Bačkoj Palanci sutra pretežno sunčano i toplo, temperatura do 28 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.