Vesti 13.03.

Sutra povremeno bez električne energije, zbog planiranih radova u elektromreži, od 09:00 do 14:00 časova  u Mladenovu u ulicama Kosovska od Palanačke do Dušana Čubića i Palanačka od Svetosavske do Knez Mihajlove.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem kandidata iz građanstva za učenike Vojne gimnazije. U školskoj 2019-2020. godini izvršiće se prijem 90 kandidata oba pola za učenike prvog razreda ove gimnazije. Pored opštih, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove konkursa. Prijave se podnose teritorijalnom organu regionalnog centra Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, a selekcija kandidata će se vršiti kroz prijemni ispit, psihološku, medicinsko-zdravstvenu i bezbednosnu proveru. Nakon završenog školovanja u Vojnoj gimnaziji učenici su u obavezi da nastave školovanje u Vojnoj akademiji. Više informacija možete videti na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije mod.gov.rs. Konkurs je otvoren do 15. marta.

Do petka u Paragama, Silbašu i Pivnicama, u period od 07:00 do 14:00 časova vrši se ispiranje vodovodne mreže. Prilikom izvođenja radova moguć je pad pritiska, kao i privremeno zamućenje vode, saznajemo iz JKP Komunalprojekt.

Od sredine marta meseca u Bačkoj Palanci „Pozorišno proleće“. U organizaciji Kulturnog centra od 16. marta do 06. aprila u bioskopu „Vojvodina“ za sve ljubitelje pozorišta, sve ukupno osam predstava, četiri za decu i četiri za odrasle. Predstave za odrasle igraće se u terminu od 20:00 časova četvrtkom, a za najmlađe od 17:00 časova subotom. Zbirne karate za sve četiri predstave za odrasle po ceni od 1200,00 dinara po kompletu, možete kupiti u Gradskoj galeriji od 08:00 do 14:00 i od 18:00 do 20:00 časova.

Predavanje za roditelje “Komunikacija sa adolescentom” održaće se u ponedeljak 18. marta u 19:00 časova u prostorijama Crvenog krsta Bačka Palanka. Komunikacija je vrlo važan deo svakog odnosa, a posebno odnosa roditelja i dece. Nažalost, tokom adolescencije, komunikacija postaje sve teža. Predavanje će omogućiti roditeljima da razumeju period u kom se njihovo dete nalazi i da adekvatnije odgovore na njega. Predavači su Jelena Višekruna i Višnja Divild Žeželj, pedagozi, dečiji integrativni psihoterapeuti i treneri emocijalne pismenosti i asertivne komunikacije.

Gerontološki centar u Bačkoj Palanci je, zbog velikog interesovanja, produžio rok za prijavljivanje na kurs za gerontonegovateljice do 15. marta. Ova ustanova želi da pruži mogućnost svima koji hoće da steknu nove veštine. Obuka će se vršiti u prostorijama Gerontološkog centra, a sve informacije možete dobiti na telefon 064 64 54 277.

Do kraja dana delimično oblačno sa dužim sunčanim intervalima i malo toplije u odnosu na jučerašnji dan. Maksimalna dnevna temperature 13 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci više oblaka ali zadržaće se suvo vreme. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura 1, a maksimalna u toku dana, nešto niža nego danas, 11 stepeni. U petak još hladnjikavo, dok se za vikend očekuje pretežno sunčano i osetno toplije vreme.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply