Vesti 12.jun

  • Vodostaji na Dunavu biće u porastu naredna četiri dana, a kod Bačke Palanke sutra se očekuje prevazilaženje granica vanredne odbrane od poplava. Nivo vodostoja Dunava juče kog Bačke Palanke iznosio je 597cm I u proseku je nivo vodostaja rastao oko 40 cm u poslednjih nekoliko dana.
  • Dinar je danas oslabio prema evru za 0,1 odsto i srednji kurs je 114,5143 dinara za jedan evro, što je najslabija vrednost dinara od početka ove godine.
  • Crveni krst Bačka Palanka u saradnji sa đačkim Parlamentom gimnazije ’’20.oktobar’’, pokreće humanitarnu akciju ’’Srce za Anitu’’ kako bi se pomoglo jedanaesto godišnjoj Aniti Balaž iz Erdevika koja boluje od kardiomiopatije i mora na transplataciju srca i pluća. Jedan od načina za pomoć je slanje SMS poruke na 4848, a cena je 50 dinara,a sutra u prostorijama Crvenog krsta i u petak u centru grada možete kupiti licidersko srce po ceni od 150 dinara za pomoć Aniti.
  • Udruženje za borbu protiv raka sutra organizuje predavanje u Bačkoj Palanci u Sali bivšeg komiteta sa početkom u 20:00 časova na temu ’’Sačuvati zdravlje’’. Nakon predavanja, predavači će prisutnima koji imaju povećan rizik za oboljevanje od raka, podeliti vaučere za besplatan pregled u Domu zdravlja.
  • Zbog radova na niskom naponu, danas će povremeno bez struje biti kupci u vikend naselju Kapavica do 13:30, a sutra zbog istih radova u vremenu od 8:30 do 13:30 povremeno bez struje biće u Novoj Gajdobri ulica Maršala Tita od Školske do kraja prema Gajdobri i Školska od Žarkove do Maršala Tita.
  • U Galeriji narodne biblioteke ‘’Veljko Petrović’’ večeras od 19:00 sati održaće se beseda povodom objavljivanja knjige Dejana Tomića pod nazivom “Gusle u stihovima srpskih pesnika”. O knjizi će govoriti Nenad Gruičić, recezent I prof.dr Jovo Radoš. Stihove će uz gusle pevati  Petar Mišović, guslar iz Novog Sada I Zoran Samardžić, guslar iz Vrbasa. Sutra od 19:00 sati u Galeriji biblioteke održaće se promocija knjige zavičajnog autora Ivana Perišića pod nazivom ‘’Kocka nade’’.
  • U ponedeljak su na jezeru Tikvara počele pripreme kajakaške juniorske reprezentacije Srbije za predstojeći Evropski Šampionat u poljskom Poznanju I trajaće 10 dana. Pripreme se održavaju u organizaciji Kajakaškog Saveza Srbije i tehničke podrške Kajak Kluba Sintelon. Na pripremama se nalaze tri devojke i sedam momaka kao i dva reprezentativca iz Hrvatske.
  • Počeo je plej-of u letnjoj ligi KSV. Ekipa KK ”Feniks” gostovala je ekipi  ”Tise” u Bečeju i izgubila sa  93:67. Sledeći meč ekipa ”Feniksa”  igra kao domaćin u nedelju 16.juna u 14:00h u sali Gimnazije. Pioniri 2001  KK ”Feniks” u poslednjem kolu letnje lige KSV ugostili su ekipu Čelareva i pobedili rezultatom 80:53.  I samim tim ligu završili kao prvaci sa devet pobeda i samo jednim porazom.
  • Opštinski fudbalski klubovi koji se takmiče u okviru novosadske Područne fudbalske lige, utakmice poslednjeg kola odigraće danas u gostima. ‘’Stari grad’’ iz Bačke Palanke gostuje ekipi ‘’Omladinca’’ iz Stepanovićeva , a ‘’Hercegovac’’ iz Gajdobre sastaje se u Veterniku sa domaćom istoimenom ekipom.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.