Vesti 12.02.

129. sednica Opštinskog veća, Opštine Bačka Palanka, održaće se sutra u maloj sali zgrade Skupštine opštine. Članovi veća će, između ostalog, donositi Rešenja o davanju saglasnosti na finansijske planove mesnih zajednica Obrovac, Gajdobra, Despotovo, Tovariševo, Parage i Pivnice, baviće se i donošenjem Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i utvrđivanjem Predloga Akcionog plana Opštine Bačka Palanka za ovu godinu.

Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Vojvodine, koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu,  za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pod seoskim kućama smatraju se nepokretnosti koje se nalaze u selima izvan gradskih i opštinskih sedišta i prigradskih naselja. Ukupna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose 30 miliona dinara, a učesnici konkursa mogu da apliciraju samo sa jednom prijavom, dok visina dodeljenih sredstava ne može biti veća od milion dinara. Konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu www.ravnopravnost.org.rs, a sve dodatne informacije na mejl adresi zavod.ravnopravnost@gmail.com. Prijave na konkurs se primaju do 15. aprila.

Gerontološki centar u Bačkoj Palanci organizuje razne obuke i radionice, kako za zaposlene i korisnike ustanove, tako i za ostala zainteresovana lica. Prema već ustaljenoj praksi, a u skladu sa godišnjim programom rada i ove godine biće organizovan kurs za gerontonegovateljice. Obuka će se vršiti u prostorijama Gerontološkog centra, a rok za prijavu kandidata je 28. februar. Potrebe lokalne zajednice za uslugama socijalne zaštite su sve veće. Sve je više starih osoba kojima je potreban neki vid pomoći, koju nema ko da im pruži. Za sve informacije pozvati 064 64 54 277.

Planom akcija dobrovoljnog davanja krvi za ovu godinu, sutra se akcija sprovodi u Bačkoj Palanci u prostorijama Crvenog krsta, Jugoslovenske armije 23. Kao i prošle, a zbog većih potreba za ovom dragocenom tečnošću, tako i ove godine sve akcije u samom gradu biće celodnevne, trajaće od 08:00 do 12:00 i od 14:00 do 18:00 časova. Sledeća, a ujedno i poslednja akcija u ovom mesecu odvijaće se već 14. februara u Čelarevu i Silbašu.

Proteklog  vikenda aktivne su bile tri selekcije KK Feniks. Juniori 2001. godište su dočekali vršnjake iz Crvenke i tom prilikom zabeležili pobedu u utakmici u kojoj su imali prednost od samog početka. Konačan rezultat bio je 71:61. Kadeti 2003. godište su gostovali Hajduku u Kuli. U jednoj vrlo zanimljivoj utakmici, na kraju se stiglo do produžetka u kojem su se mladi košarkaši Feniksa bolje snašli i pobedili sa 81:76. Minibasket selekcija 2008. godište je igrala u Novom Sadu protiv vršnjaka iz KK Star. Iako su Palančani opušteno ušli u ovaj meč i tako pružili priliku domaćinima za razliku i od deset poena, u finišu utakmice stvari dolaze na svoje i Feniks trijumfuje sa 35:26.

Do kraja dana, promenljivo oblačno ali suvo. Vetar umeren i jak promenljivog  pravca, uveče u slabljenju. Maksimalna dnevna temperature 6 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci pretežno sunčano, bez vetra, ali ne i toplije. Naime, jutarnja temperature nešto niža, -3, a maksimalna u toku dana 5 stepeni. U narednim danima smenjivaće se periodi sunčanog i oblačnog vremena, biće uglavnom suvo, a temperature vazduha u blažem porastu.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply