Vesti 11.05.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju i ravnopravnost polova, održaće ”Izložbu preduzetničkih veština žena” u subotu 14. maja u Tovariševu od 10 časova. Na izložbi će biti predstavljene aktivnosti udruženja žena i preduzetnica iz Tovariševa i drugih naseljenih mesta opštine Bačka Palanka i okoline, a cilj je promovisati ženski aktivizam na lokalnom nivou i široj javnosti ukazati na preduzetničke potencijale proizvoda žena iz ruralne sredine. Na izložbi će se predstaviti 30 udruženja žena i preduzetnica koje će izložiti svoje ručne radove, suvenire i tradicionalne gastronomske proizvode. Izložbu će svečano otvoriti pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

JKP “Komunalprojekt” obaveštava meštane Pivnica da će sutra 12. maja, od 8 do 14 časova doći do prestanka isporuke vode zbog radova na objektu vodovoda. Mole se stanovnici da unapred obezbede rezerve vode za sopstvene potrebe. Voda za piće, biće obezbeđena iz cisterne koja će biti stacionirana kod eko česme.

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, sutra 12. maja, bez struje  od 10 do 12 časova ostaće naseljena mesta Neštin, Vizić, Đipša, Sinkerek i Kapavica.

Mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine tokom ove nedelje dežuraće u različitim mestima po pokrajini i prikupljati krv. Krv se prikuplja danas, 11. maja, u Crvenom krstu u Bačkoj Palanci od 14 do 18 časova i sutra, 12. maja u Čelarevu i Silbašu. U ambulanti u Čelarevu krv će se prikupljati od 8 do 10 časova i u Silbašu od 10:30 do 12 časova.

U organizaciji Kulturnog centra i Udruženja pronalazača i inovatora UPI ČIB iz Čelareva u subotu 14. maja u 11.00 časova biće organizovan početak realizacije projekta „Solidarno preduzetništvo i civilni sektor“. Tom prilikom biće postavljena izložba ekoloških inovatnih rešenja (prezentacija domaćih inovativnih rešenja i novih tehnologija u oblasti unapređenja i čuvanja javnih dobara- zajedničkih prirodnih resursa). Predavači će biti iz SAI Akademije iz Beograda i partnerskih udruženja iz Bečeja i Novih Banovaca.

U Muzeju grada sinoć je otvorena izložba grafika Kristine Maksimović Kozomore. Izložene su grafike duboke, ravne i visoke štampe na nekoliko primera matrice. Tematika grafika jesu predmeti i pogled na građevine iz sasvim drugog ugla. Predmeti su svakodnevni ili nekadašnji, sačuvani od zaborava. Grafike su rađene u nekoliko boja i u nekoliko tiraža na Fabriano grafičkim papirima. Ova izložba trajaće tri nedelje.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,62 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Do kraja dana pretežno sunčano i toplo vreme. Najviša dnevna temperatura od 25 do 27 stepeni. U Bačkoj Palanci do kraja dana sunčano i toplo, temperatura do 26 stepeni. Sutra nas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 8 do 15, najviša dnevna od 27 do 31 stepena. U Bačkoj Palanci sutra sunčano i veoma toplo vreme, temperatura do 30 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.