Vesti 11.04.

Zbog planiranih radova u elektromreži sutra, povremeno bez električne energije ostajaće potrošači u Bačkoj Palanci, tačnije u Šumskoj ulici od Branka Radičevića do ulice Vojvode Živojina Mišića u period od 11:00 do 12:30.

Na juče održanoj sednici Opštinskog veća Opštine Bačka palanka, članovi veća su, između ostalog, razmotrili i jednoglasno usvojili Pravilnik o tehničkim i drugim uslovima za postavljanje reklamnih objekata i uređaja za oglašavanje i reklamiranje koji je usklađen sa novim Statutom Opštine Bačka Palanka.Naime, pre dobijanja Rešenja o postavljanju reklamnog objekta i uređaja koje izdaje Odeljenje za privredu Opštinske uprave, podnosilac zahteva koji postavlja reklamni objekat i uređaj preko 6 kvadratnih metara, dužan je da poseduje Rešenje o odobrenju izvođenja radova, sa idejnim projektom, a koje izdaje Odeljenje za urbanizam i građevinarstvo Opštinske uprave. Postojeći reklamni objekti i uređaji moraju biti usklađeni sa ovim Pravilnikom u roku od 90 dana od dana njegovog stupanja na snagu.

Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Bačka Palanka obaveštava sve svoje članove, da će se u petak 12. aprila sa početkom u 10:00 časova , u prostorijama udruženja održati Okrugli sto sa temom „ Zdravom ishranom kroz zdrav život „ ,predavač dr. Vlasta Bujak. Pozivaju se zainteresovani članovi da dođu i daju podršku aktivnostima koje je odobrilo Ministarstvo za rad , zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja.

Promocija knjige “Sa druge strane obloga” Bogdana Stevanovića u izdanju Vulkan izdavaštva biće održana danas, u Pirate-bar-u u Bačkoj Palanci sa početkom u 20:00 časova. Na stranicama ove knjige Stevanović nam otkriva da sa druge strane obloga se ne nalaze rane nego reči što leče. Biće to idealna prilika da palančani upoznaju autora i porazgovaraju sa njim o ovom delu. Inače , Bogdan u svakoj prilici ističe važnost solidarnosti i humanitarnog rada, te i ovog puta 50,00 dinara od svakog prodatog primerka knjige donira Nacionalnom Udruženju roditelja dece obolele od raka.

Pokrainska smotra recitatora održaće se od sutra do 14. aprila u Sečnju. Podsećanja radi, Zonska smotra recitatora “Pesniče naroda mog” održana je 16. i 17. marta u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić” u Baču. Od ukupno prijavljenih 146 učenika, osnovnih i srednjih škola, na Pokrajinsku smotru plasiralo se 44 takmičara, a među njima, iz naše opštine, u kategoriji mlađi uzrast, Tatjana Pavlović iz OŠ “Aleksa Šantić, Gajdobra, Nova Gajdobra i Lea Blatnjicki, u kategoriji srednji uzrast iz OŠ “15. Oktobar” iz Pivnica.

Do kraja dana, promenljivo oblačno, povremeno uz pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna dnevna temperatura 18 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci ostaje promenljivo oblačno uz pljuskove, ali  biće osetno hladnije. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura 8, a maksimalna u toku dana 11 stepeni. U narednim danima potpuno oblačno uz kišu mestimično.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply