Vesti 10.09.

U Bačkoj Palanci je tokom avgusta registrovano 210 slučajeva obolelih od korona virusa, a tokom septembra  do danas 106 slučajeva. Od ukupnog broja, deset  je učenika srednje škole i osam  učenika osnovne škole. Zbog teže kliničke slike nekoliko osoba je upućeno u novu covid bolnicu (među njima i jedna trudnica). Na žalost registrovan je i jedan smrtni slučaj  osobe mlađe životne dobi koja je bila nevakcinisana, istakla je epidemiolog dr Mirjana Valan. Vakcinacija se i dalje sprovodi u ambulanti ”Stari grad” u Bačkoj Palanci, radnim danima (sem nedelje) pre podne, samo četvrtkom posle podne. Trenutno su na raspolaganju Sinopharm i Pfizer vakcina. U narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom, istakla je dr Valan.

U Gradskom bioskopu danas od 20.00 časova biće odigrana pozorišna predstava „Šta je sobar video“. Igraju: Dušan Matejić, Ivana Dudić, Anita Stojadinović, Jelisaveta Koraksić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović i Bogdan Bogdanović. Cena ulaznice je 1.000 dinara i može da se kupi pre početka izvođenja predstave od 17.00 časova.

Kulturni centar Bačka Palanka organizuje filmske projekcije u naseljenim mestima opštine Bačka Palanka. U subotu 11. septembra od 19.00 časova u Pivnicama, biće prikazan animirani film „PRINCEZA I ZMAJ“(cena ulaznice 250 dinara) a od 20.00 časova film „NEČISTA KRV – GREH PREDAKA“(cena ulaznice 300 dinara), dok će u nedelju 12. septembra od 19.00 časova, u Mladenovu, biti prikazan animirani film „KUĆNI PATULjCI“(cena ulaznice 250 dinara) a od 21.00 čas film „NEČISTA KRV“(cena ulaznice 300 dinara).

U konferenciskoj sali Muzeja grada danas u 19.00 časova biće održana finalna manifestacija projekta „Disovo zlaćano pero“ u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka. Tom prilikom će biti uručene nagrade pobednicima konkursa za najlepšu ljubavnu pesmu.

U subotnjem izdanju “Nedeljnih novina” moći ćete pročitati o velikom broju izlagača na Palanačkom pazaru, o akcijama Crvenog krsta u obeležavanju Bezbednosti dece u saobraćaju, kao i dobrovoljnom davanju krvi, o humanitarcu Jean Pierre Maurissu iz Francuske, kako su dečaci FK Krila Krajine prošli na Međunarodnom turniru na Jahorini, o Dučićevom pesničkom letu u Gajdobri kao i svim drugim kulturnim i sportskim događajima iz Opštine.

Ekipa Bačke će u nedelju 12. septembra od 16 i 30 časova u okviru šestog kola Prve lige Srbije odmeriti snage sa ekipom Loznice. Pokušaće “Plavi” da isprave “kiks” iz duela sa ekipom Kabela, iz Novog Sada, kada su na svom stadionu igrali nerešeno.

U okviru petog kola Srpske lige Vojvodine OFK Stari Grad iz Bačke Palanke sutra gostuje ekipi Omladinca iz Novih Banovaca. Susret počinje u 16:00 časova. U Vojvođanskoj ligi sever u petom  kolu,  ČSK Pivara iz Čelareva gostuje ekipi Bajše. OFK Krila Krajne iz Bačke Palanke dočekuje na svom terenu ekipu Bačke 1901 iz Subotice dok Hercegovac iz Gajdobre gostuje ekipi Sloge iz Čonoplje. U petom  kolu Područne fudbalske lige Sombor Naša Zvezda iz Silbaša dočekuje ekipu Radničkog iz Sombora, Budućnosti iz Mladenova gostuje ekipi Budućnosti iz Paraga, Vojvodina iz Tovariševa gostuje ekipi Rusina iz Ruskog Krstura  dok će Borac 46 iz Obrovca  na svom terenu dočekati ekipu Crvenke.

Do kraja dana pretežno sunčano i toplo vreme, na jugu umereno oblačno, vetar slab i umeren, jugoistočni.  Najviša dnevna temperatura od 24 do 27 stepeni. U Bačkoj Palanci danas sunčano sa temperaturom do 27 stepeni. Sutra, prvog dana vikenda, nas očekuje slično vreme, sunčano i toplo, vetar slab, severoistočni. Najniža temperatura od 9 do 16, najviša od 25 do 28 stepeni. U Bačkoj Palanci vreme sutra sunčano i toplo, temperatura do 28 stepeni. U nedelju još toplije, najniža temperatura od 8 do 16, najviša od 26 do 29 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.