Vesti 10.08.

  • Danas je počela isplata prvog dela penzija za jul mesec za korisnike PIO Fonda. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura.
  • Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2017. godinu. Glavni cilj je: unapređivanje stanja populacije divljači i njenih staništa, opremanje korisnika lovišta i praćenje stanja pojedinih vrsta divljači na teritoriji AP Vojvodine. Ukupna sredstva u iznosu od 35 miliona dinara dele se na dve oblasti: Izrada i realizacija programa i projekata razvoja lovstva i unapređivanje stanja populacije divljači i njenih staništa na teritoriji AP Vojvodine u iznosu od 26 miliona i 300 hiljada dinara, i druge namene u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu u ukupnom iznosu 8 miliona i 700 hiljada dinara. Rok za podnošenje prijava na ovaj konkurs je 14. septembar a sve potrebne informacije možete saznati na sajtu pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu , vodoprivredu i šumarstvo ili na telefon 021 4881851.
  • U organizaciji Narodne biblioteke Veljko Petrović, Turističke organizacije Bačka Palanka i “Santos braders benda” prezentacija knjige “Rokenrol u kandžama interneta” autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, održaće se danas u “Veljkovoj bašti” sa početkom u 20:30. U okviru promocije i nastup “Santos braders benda”.
  • Na osnovu ispitivanih mikrobioloških i fizičko-hemijskih parametara, uzorci  vode reke Dunav uzorkovane na mernom mestu “Gradska plaža” u  Bačkoj Palanci i na jezeru Tikvara su umerenog ekološkog statusa, odnosno odgovaraju propisanim zahtevima za 3. klasu, te su kupanje i rekreacija dozvoljeni, uz obavezno tuširanje posle boravka u vodi.
  • Juče je u Bačkoj Palanci na stadionu Slavko Maletin Vava odigrana utakmica četvrtog kola Super lige Srbije u kojoj su se sastale ekipe Bačke i Napretka iz Kruševca. Fudbaleri Bačke nisu uspeli ni u četvrtoj utakmici u novoj sezoni da ostvare povoljan rezultat, izgubili su 4:1. Peto kolo igra se za vikend, a fudbaleri Bačke gostuju u Beogradu FK Crvena Zvezda u nedelju od 21:00 čas.
  • Do kraja dana sunčano i vrlo toplo. Vetar umeren i jak promenljivog pravca. Maksimalna temperatura 39 stepeni po Celzijusu. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Tokom noći moguće je naoblačenje uz pljuskove s grmljavinom i padom temperature. Jutarnja temperatura 21, a maksimalna dnevna 38 stepeni. Za dane vikenda nestabilno i svežije vreme.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply