Vesti 09.10.

Sutra, 10. oktobra, predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica i pokrajinski poslanik Jelena Jovanović podeliće školski pribor deci romske nacionalnosti sa teritorije opštine Bačka Palanka. Podela školskog pribora deci iz jedanaest osnovnoh škola biće održana u velikoj sali zgrade Skupštine opštine, sa početkom u 10 časova.

U okviru Duhovnih svečanosti povodom slave hrama Pokrova Presvete Bogorodice u organizaciji Crkvene opštine Bačka Palanka, sutra 10. oktobra, bviće održano predavanje dr Vlajka Panovića, kliničkog psihologa na Vojnomedicinskoj akademiiji u Beogradu, na temu „Kriza porodice“. Predavanje će biti održano u dvorani pri Svetojovanskom hramu sa početkom u 18:30.

Od 06. do 08. oktobra radio “Impuls” je, na Zlatiboru, učestvovao na jesenjim radijskim danima u organizaciji Udruženja radio stanica RAB Srbija. Prisustvovali smo raznim panelima i predavanjima vezanim za tematiku radijskog programa i radija kao medija u ovom modernom dobu. Poslednjeg dana RAB-a, na skupštini, Aleksandar Borković, vlasnik „Impuls“ radija izabran je za člana nadzornog odbora ovog reprezentativnog medijskog udruženja.

Od danas do 09. novembra podnose se prijave za stpendije koje dodeljuje Opština Bačka Palanka studentima. Rok za podnošenje prijave za polaznike srednjih škola istekao je juče. Inače, sve informacije, kao i samo podnošenje prijava, možete dobiti i obaviti u sobi broj 05 u zgradi Skupštine Opštine Bačka Palanka.

Minulog vikenda odigrane su utakmice u sklopu 08. kola Vojvođanske lige Sever. Stari Grad je na gostovanju u Bačkom Gradištu izvukao bod protiv Vojvodine bilo je 2:2. Krila Krajine ipak bez bodova, krajnji rezultat glasio je 2:1 za Mladost iz Bačkog Perovca. Čelarevljani su na svom terenu ugostili Mladost iz Turije i ispratili ih sa pet golova, naime rezultat je glasio 5:0 za ČSK Pivaru. U okviru 08. kola Područne fudbalske lige Sombor, Borac 46 iz Obrovca je izgubio od Polete iz Karavukova sa 2:1, Vojvodina iz Tovariševa je sa istim rezultatom, 2:1, pobedila Tvrđavu iz Bača. U duelu dve Budućnosti dominirali su Mladenovljani bilo je 5:0 protiv istoimene ekipe iz Paraga. Hecegovac je pomalo nestvarnim rezultatom, 10:1 pobedio Kulpin. Na tabeli dominiraju Gajdobrani, zatim slede Tovarišani i Obrovčani.

Do kraja dana pretežno vedro i osetno toplije. U toku noći postepeno naoblačenje. Maksimalna dnevna temperatura 24 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci oblačno, mestimično uz kišu slabijeg inteziteta. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura 12, a maksimalna u toku dana 16 stepeni. U narednim danima pretežno sunčano, suvo i toplije. Za vikend i do 25 stepeni po Celzijusu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply